Δίπλες

Η παραδοσιακή γλυκιά συνταγή για δίπλες από τον Γιώργο Τσούλη

Δίπλες

#tsoulotip: 1. Δε ρίχνουμε πολύ αλεύρι στον πάγκο εργασίας για να μην βγουν σκληρά τα ζυμαράκια. 2. Μπορείτε αντί για σιρόπι να πασπαλίσετε τις δίπλες με αρκετό μέλι.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ. κοσκινισμένο

8 γρ. ζάχαρη

5 αυγά, medium

1/2 κ.γ. αλάτι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για το σιρόπι:

500 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

300 γρ. μέλι

Χυμό από ένα λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

130 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

1 κ.σ. κανέλα, τριμμένη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved