Συνταγή για κέικ γλυκοπατάτας από τον Γιώργο Τσούλη

Το πιο νόστιμο κέικ γλυκοπατάτας που έχετε δοκιμάσει. Αφράτο, γευστικότατο, έτοιμο να σας λύσει τα χέρια.

Συνταγή για κέικ γλυκοπατάτας από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Πρέπει να έχουν κρυώσει καλά τα παντεσπάνια πριν απλώσουμε πάνω τους το frosting.




ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ:

500 γρ. γλυκοπατάτες

375 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

225 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

370 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. ζάχαρη, καστανή

2 κ.γ. μαγειρική σόδα

2 κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη

½ κ.γ. γαρύφαλλο, σε σκόνη

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη

3 αυγά, large

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

240 γρ. ξινόγαλο

Για το frosting:

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

125 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

275 γρ. ζάχαρη άχνη

Για το σερβίρισμα:

Καρύδια, ψιλοκομμένα







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved