Συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Γιώργο Τσούλη

Το απόλυτο μαμαδίστικο φαγητό!

Συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: 1. Αφήστε τη ζύμη του κιμά μία ώρα στο ψυγείο για να βγάλει ακόμα περισσότερα αρώματα. 2. Τινάζουμε ελαφρώς τα κεφτεδάκια πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα για να φύγει το περίσσιο αλεύρι. 3. Αν δείτε ότι η κατσαρόλα σας τραβάει υγρασία, συμπληρώστε 200-400 ml νερό. 4. Ρίχνουμε σιγά σιγά τη σούπα στο μείγμα του αυγού για να μην μας κόψει το αυγό και ανακατεύουμε προσεκτικά.




ΥΛΙΚΑ

Για τον κιμά:

½ κιλό κιμά, μοσχαρίσιο

1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο

1 αυγό, medium

¼ του μάτσου μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ του μάτσου άνηθο, ψιλοκομμένο

150 γρ. ρύζι γλασέ

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλεύρι, γ.ο.χ. για το πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι

Για τη σούπα:

1 μεγάλο καρότο, τριμμένο

1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια

1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

Ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

1 στικ σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

1 lt νερό

20 ml ελαιόλαδο + extra για το σερβίρισμα

Για το αυγολέμονο:

2 κρόκους αυγών, large

Χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. κορν φλάουρ







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved