Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 27° 50' 42" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 08° 45' 50" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 21° 23' 43" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 15° 37' 03" ΛΕΩΝ
ΑΡΗΣ - 27° 20' 31" ΚΡΙΟΣ R
ΔΙΑΣ - 17° 29' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 25° 24' 05" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΟΥΡΑΝΟΣ - 10° 11' 06" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 19° 18' 45" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 22° 32' 06" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 24° 03' 28" ΔΙΔΥΜΟΙ R

Συνταγή για εκμέκ κανταΐφι από τον Γιώργο Τσούλη

Σιροπιαστή βάση, λεία κρέμα και αφράτη σαντιγί. Το απόλυτο εκμέκ κανταΐφι!

Συνταγή για εκμέκ κανταΐφι από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: 1. Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού. 2. Για να κάνετε σοκολατένια το εκμέκ, αφαιρείτε 20 γρ. κορν φλάουρ και προσθέτετε 20 γρ. κακάο. 3. Μη βιαστείτε να ρίξετε τη ζάχαρη άχνη στη σαντιγί. Αφήστε την κρέμα γάλακτος να φουσκώσει πρώτα για να αφρατέψει καλά.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φύλλο κανταΐφι

50 γρ. βούτυρο + extra για το βουτύρωμα του σκεύους

100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 ml νερό

Χυμό από ένα λεμόνι

1 στικ κανέλα

Για την κρέμα:

800 ml γάλα, πλήρες

150 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική 

75 γρ. corn flour

5 αυγά (medium), μόνο τους κρόκους

75 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί:

500 ml κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο

60 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Σχολιάστε
7 SHARES

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

©2011-2020 Astrology.gr - All rights reserved