Συνταγή για εκμέκ κανταΐφι από τον Γιώργο Τσούλη

Σιροπιαστή βάση, λεία κρέμα και αφράτη σαντιγί. Το απόλυτο εκμέκ κανταΐφι!

Συνταγή για εκμέκ κανταΐφι από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: 1. Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού. 2. Για να κάνετε σοκολατένια το εκμέκ, αφαιρείτε 20 γρ. κορν φλάουρ και προσθέτετε 20 γρ. κακάο. 3. Μη βιαστείτε να ρίξετε τη ζάχαρη άχνη στη σαντιγί. Αφήστε την κρέμα γάλακτος να φουσκώσει πρώτα για να αφρατέψει καλά.




ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φύλλο κανταΐφι

50 γρ. βούτυρο + extra για το βουτύρωμα του σκεύους

100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα

Για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 ml νερό

Χυμό από ένα λεμόνι

1 στικ κανέλα

Για την κρέμα:

800 ml γάλα, πλήρες

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

75 γρ. corn flour

5 αυγά (medium), μόνο τους κρόκους

75 γρ. βούτυρο

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σαντιγί:

500 ml κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο

60 γρ. ζάχαρη άχνη







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved