Cannoli

Κλασική συνταγή του ιταλικού νότου. Θα την λατρέψετε σίγουρα!

Cannoli




#tsoulotip: 1. Δεν πρέπει να καίει πολύ το λάδι για να μην καούν τα cannoli. 2. Αλείφουμε τα cannoli με νερό για να μην ανοίξουν κατά το τηγάνισμα.


ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ + extra για το άνοιγμα της ζύμης

2 αυγά, medium

1 κρόκο αυγού

25 ml ελαιόλαδο

1 πρέζα αλάτι

Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα

Για την κρέμα:

250 ml γάλα, πλήρες

25 γρ. κορν φλάουερ

2 κρόκους

50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

25 γρ. βούτυρο, παγωμένο

200 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης (για τη σαντιγί)

Για το σερβίρισμα:

Φιστίκια Αιγίνης, θρυμματισμένα










Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved