Συνταγή για ραβανί από τον Γιώργο Τσούλη

Το πιο μυρωδάτο και αφράτο γλυκό που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγή για ραβανί από τον Γιώργο Τσούλη

#tsoulotip: Πρέπει το λιωμένο βούτυρο να έχει αποκτήσει θερμοκρασία δωματίου πριν το αδειάσουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει.




ΥΛΙΚΑ

Για το ραβανί:

340 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

180 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

250 ml ελαιόλαδο

200 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

4 αυγά, medium

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. μαγειρική σόδα

500 γρ. βούτυρο

Για το σιρόπι:

800 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

1 lt νερό

Για το σερβίρισμα:

Παγωτό καϊμάκι

Φρέσκο δυόσμο







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com




©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved