Μπουγάτσα με φύλλο αέρος

Η καλύτερη μπουγάτσα με χειροποιήτο φύλλο αέρος που έχει φτιαχτεί ποτέ! Αξίζει τον κόπο να τη δοκιμάσετε!

Μπουγάτσα με φύλλο αέρος

#tsoulotip: Φροντίζουμε να βουτυρώνουμε συνεχώς τα φύλλα κατά το άνοιγμα τους ώστε να μη μας κοπούν.




ΥΛΙΚΑ

500 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + extra 300 γρ. λιωμένο για το άνοιγμα των φύλλων

250 νερό, χλιαρό

¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα προφιτερόλ:

500 ml γάλα, πλήρες

150 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

50 γρ. κορν φλάουρ

4 κρόκους αυγού

20 γρ. βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβίρισμα:

Κανέλα, τριμμένη

Ζάχαρη άχνη




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved