Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου έγιναν στην αίθουσα Τέχνης Στοά Κοραή της Εθνικής Ασφαλιστικής, τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan με τίτλο "Women in the Arts a Dialogue about Nature and Environment".

Εγκαινιάστηκε η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη και της Yumi Hogan

Τα εγκαίνια έγιναν με κάθε επισημότητα και παρουσία πολλών και σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Το "παρών" έδωσαν - μεταξύ άλλων - ο κυβερνήτης του Maryland και σύζυγος της ζωγράφου, Larry Hogan, η Πρόεδρος του National Museum of Women in the Arts της Washington DC, Carol Mathews Laskaris και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο γ.γ. Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και ο πρέσβης της Κορέας με τη σύζυγο του, Kim.

Η κα Mary Mochary, Art Critic Ambassador Senator και former Mayor of Montclair New Jersey, μίλησε για τις δύο καλλιτέχνιδες επισημαίνοντας τους κώδικες και τις προσεγγίσεις της τέχνης τους, το διάλογο τους με τη φύση, η κάθε μια βάσει της κουλτούρας της, η Μίνα της δυτικής και η Υumi της Άπω Ανατολής. Τόνισε επίσης πόσο συμπληρωματική είναι η τέχνη τους από τον «ψίθυρο στην κραυγή» και «από την ηρεμία στην ένταση».

6

Η ζωγράφος Μίνα Παπαθεοδώρου- Βαλυράκη με την κυρία Δέσποινα Γιαννακοπούλου

Από την πλευρά της Εθνικής Ασφαλιστικής, ο Γενικός Διευθυντής της, Γιάννης Σηφάκης, μίλησε για το μήνυμα της πολιτιστικής ανταλλαγής "Γυναίκες στην Τέχνη" επισημαίνοντας την παγκόσμια διάσταση της τέχνης.

Η σπουδαία κεραμίστρια κυρία Ελένη Βερναρδάκη, καθώς και οι φίλοι της κυρίας Βαλυράκη, Δέσποινα Γιαννακόπουλου, Γεωργία Σαμάρα, Βασίλης Αποστολόπουλος, Δημήτρης και Τζένη Κρεμαστινού, Σούλα Παπουτσίδη και Γιώργος και Μαίρη Κίκιζα ήταν εκεί για να τη στηρίξουν.

Παρόντες επίσης οι Λίζα Εβερτ, Ιλεάννα Έβερτ, Θανάσης και Λίνα Παπαθεοδώρου, Λόλα Νταϊφά, Βαγγέλης και Μαρίνα Καποπούλου, Φάνης Σιαντής, Έρση Πίττα, Θόδωρος Στάθης, Γιάννης Βαθυλάκης, Αντώνης Γκουλούσης Μαριαλένα Τουρκολιά, Φώτης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Γκοσμάνης και Νίκος Παπουτσίδης.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved