Γαλακτομπούρεκο

Μια πανεύκολη και γευστικότατη συνταγή

Γαλακτομπούρεκο

Μία παραδοσιακή συνταγή για να κλέψετε την παράσταση στο κυριακάτικο τραπέζι.


#tsoulotip: 1. Δεν ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, διότι η ζάχαρη θα κάτσει στον πάτο της κατσαρόλας και θα δημιουργήσει μία καραμέλα, η οποία θα βοηθήσει στο να μην καεί το γάλα NOYNOY Family. 2. Μπορούμε αν θέλουμε να αρωματίσουμε το σιρόπι με πορτοκάλι κάνοντας ακριβώς την ίδια διαδικασία. 3. Δεν αλείφουμε τα φύλλα με το πινέλο αλλά τα πασπαλίζουμε για να βγουν τραγανά.




ΥΛΙΚΑ

200 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, για το άλειμμα των φύλλων

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για την κρέμα:

1200 ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family, πλήρες

200 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό

300 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

50 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ, παγωμένο

3 αυγά, medium

1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα

Για το σιρόπι:

600 ml νερό

700 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 ξυλάκι κανέλας

Χυμό από μισό λεμόνι




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved