Carrot cake
Μια κλασική αμερικάνικη συνταγή. Γευστικότατο κέικ, έτοιμο να καταπλήξει τους πάντες!
#tsoulotip: Όλα τα υλικά για το frosting πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να μην κάψει.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
300 γρ. καρότο, τριμμένο
300 γρ. ζάχαρη, καστανή
100 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
1+½ κ.γ. κανέλα, τριμμένη
½ κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 αυγά, large
180 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
½ κ.γ. αλάτι
Για το frosting:
125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
125 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
275 γρ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα:
Καρότο, τριμμένο
Καρύδια, ψιλοκομμένα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com