Cheesecake με μπακλαβά

Τα 2 απόλυτα γλυκά, συνδυασμένα. Είμαι σίγουρος ότι θα το λατρέψετε!

#tsoulotip: 1. Ρίχνουμε το σιρόπι σε δόσεις, περιμένοντας να απορροφηθεί τελείως η κάθε μία πριν ρίξουμε την επόμενη. 2. Σε περίπτωση που πάρουν χρώμα γρήγορα τα φύλλα, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.




ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:

170 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

220 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.

70 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

Για τον μπακλαβά:

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο

8 φύλλα κρούστας

130 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα

1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

Για το cheesecake:

450 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

170 γρ. μέλι

60 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό

1 αυγό, large

1 κρόκο αυγού

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Για το σιρόπι:

70 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

60 ml νερό

110 γρ. μέλι

1 κ.γ. χυμό λεμονιού




Διάβασε ολόκληρη τη συνταγή στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved