Ρυζόπιτα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη

Ρυζόπιτα

#tsoulotip: Ξεπλένουμε καλά το ρύζι για να φύγει όλο το άμυλο, ώστε να μην κολλάει όταν το αφήσουμε να κρυώσει.




ΥΛΙΚΑ

9 φύλλα κρούστας

340 γρ. ρύζι, γλασέ

160 γρ. καρύδια, θρυμματισμένα

160 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

160 γρ. αμύγδαλο, θρυμματισμένο

500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

2 κ.γ. κανέλα, τριμμένη

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

100 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το άλειμμα

850 ml νερό, χλιαρό




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved