Ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα

Τι προτείνει ο Γιώργος Τσούλης;

Ρεβυθοκεφτέδες με πικάντικη σάλτσα

#tsoulotip: Δε ρίχνουμε το κρεμμύδι στο multi μαζί με άλλα υλικά, για να μην βγάλει την υγρασία του.




ΥΛΙΚΑ

Για τους ρεβυθοκεφτέδες:

500 γρ. ρεβύθια

Μισό κρεμμύδι, μικρό, πολύ ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1½ κ.σ. αλεύρι, γ.ο.χ.

1¾ κ.γ. αλάτι

2 κ.γ. κύμινο, τριμμένο

1 κ.γ. κόλιανδρο

1/4 κ.γ. πιπέρι

1 πρέζα τριμμένο κάρδαμο

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα:

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

¼ κ.γ. μπαχάρι, τριμμένο

½ κ.γ. πιπέρι καγιέν

1 φύλλο δάφνης

1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

100 ml νερό

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved