Παστιτσάδα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Παστιτσάδα

#tsoulotip: 1. Δεν βράζουμε πολύ τα ζυμαρικά, διότι θα μαγειρευτούν και στη σάλτσα. 2. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το μείγμα μπαχαρικών της συνταγής και σε άλλες παρασκευές με κοκκινιστά.




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχαρίσιο χτένι, κομμένο σε κυβάκια

500 γρ. μακαρόνια, χοντρά

3 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα

500 ml χυμό ντομάτας

300 ml κόκκινο κρασί

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. ντοματοπελτέ

2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό

½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

300 ml ζωμό μοσχαριού

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για το μείγμα μπαχαρικών για κοκκινιστό:

8 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο

15 γρ. κανέλα, τριμμένη

15 γρ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο

20 γρ. πάπρικα γλυκιά, τριμμένη

15 γρ. κύμινο, τριμμένο

2 γρ. τσίλι, τριμμένο

3 γρ. μπαχάρι, τριμμένο

10 γρ. φύλλα δάφνης

8 γρ. πιπέρι







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved