Μαύρα τρόφιμα με ενεργό άνθρακα: «Άνθρακας ο θησαυρός ή όχι»;

Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά συναντάμε τρόφιμα π.χ. παγωτό, καφέ, ροφήματα, burger ή hot dog που έχουν μαύρο χρώμα.



Και αναρωτιόμαστε… «μα καλά μαύρα φαγητά; Είναι δυνατόν»; Είναι φυσικά; Αν όχι, τι μπορεί να τους έχουν προσθέσει ώστε να γίνουν μαύρα; Η απάντηση βρίσκεται σε μια «μαγική ουσία» που λέγεται «Ενεργός Άνθρακας»!

Τι είναι λοιπόν ο Ενεργός Άνθρακας;

Μπορεί τα μαύρα τρόφιμα να είναι τάση των τελευταίων ετών, ωστόσο ο ενεργός άνθρακας είναι παλιός γνώριμος στην επιστημονική κοινότητα. Στα νοσοκομεία η χρήση ενεργού άνθρακα σε μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιείται ως αντίδοτο σε άτομα που έχουν πάρει υπερβολική δόση επιβλαβών ουσιών ή σε περιπτώσεις σοβαρών δηλητηριάσεων. Είναι μία μαύρη σκόνη που παράγεται από ξύλο, κέλυφος καρύδας κ.α. Ο άνθρακας ενεργοποιείται με επεξεργασία σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες σε κενό αέρα. Οι υψηλές θερμοκρασίες αλλάζουν την εσωτερική του δομή μειώνοντας το μέγεθος των πόρων και αυξάνοντας την επιφάνεια του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα έναν άνθρακα που είναι πιο πορώδης από τον κανονικό με μεγάλη προσροφητική ικανότητα και με αυτό τον τρόπο μπορεί να παγιδεύει τις επιβλαβείς ενώσεις.

Τι ισχυρίζονται οι υποστηρικτές του Ενεργού Άνθρακα Vs. Τι πραγματικά ισχύει.

  • Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
    → ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ: Όντως υπάρχουν κάποιες παλαιότερες έρευνες που υποστηρίζουν αυτόν τον ισχυρισμό, όμως για να κριθεί απόλυτα ορθή αυτή η παραδοχή χρειάζονται πιο πολλές έρευνες.





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved