Ψωμάκια στον ατμό(bao buns)

Η νέα πρόταση του Γιώργου Τσούλη.

Ψωμάκια στον ατμό(bao buns)

#tsoulotip: Δεν πρέπει να βράζει πάρα πολύ το νερό όταν μαγειρεύουμε τα ψωμάκια, για να μην ξεραθούν.




ΥΛΙΚΑ

Για τα ψωμάκια:

550 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1½ κ.σ. ζάχαρη, κρυσταλλική

1 κ.γ. μαγιά, ξερή

50 ml. γάλα, πλήρες

1 κ.σ. ηλιέλαιο + έξτρα για το άλειμμα της ζύμης

½ κ.γ. αλάτι

200 ml νερό, χλιαρό

Για τη γέμιση:

440 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο

2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες λεπτές κάθετες φέτες

½ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 ml. soy sauce

Ηλιέλαιο

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

Σουσάμι

½ αγγούρι, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

½ καρότο, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια

¼ μάτσο κόλιανδρου, ψιλοκομμένο




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved