Είδηση - «βόμβα»: Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια της Παναγίας Σουμελά

Ρεπορτάζ – βόμβα δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Milliyet, σύμφωνα με το οποίο το τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού σχεδιάζει να διεκδικήσει τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά!

Είδηση - «βόμβα»: Η Τουρκία διεκδικεί κειμήλια της Παναγίας Σουμελά

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας, αρχαιολόγοι έχουν επισκεφθεί μουσεία σε Ελλάδα, Ιρλανδία και Ιταλία όπου μάλιστα κατέγραψαν μια σειρά από μεταλλικά αντικείμενα, χειρόγραφα, αλλά και ενδυμασίες από την βυζαντινή περίοδο που σύμφωνα με τους Τούρκους ακαδημαϊκούς ανήκουν στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Νουρί Ερσόι με επιστολή του δήλωσε στο τουρκικό κοινοβούλιο πως η Παναγία Σουμελά «είναι ένα από τα σημαντικότερα μοναστήρια στην Ανατολία» και πως είναι αποφασισμένοι να πάρουν πίσω τα αντικείμενα που έχουν καταγραφεί τα οποία ισχυρίζονται ότι «εκλάπησαν» ή στάλθηκαν στο εξωτερικό παράνομα μετά την ανταλλαγή πληθυσμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σοβαρή ανησυχία πυροδοτεί η δήλωση του Τούρκου υπουργού με την οποία επιβεβαιώνεται ότι η Άγκυρα ξεκίνησε τις διαδικασίες ώστε να επιστρέψουν τα κειμήλια της Παναγίας Σουμελά στην γείτονα χώρα.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved