![Κέικ με μαύρη μπύρα](https://cdn.astmd.gr/img/840/504/90/2019/07/30/10a451d868feb5fd854c1535dddc148e_L.jpg?t=6CZFiJdGfF3VZi13s48MZg)
#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς η λιωμένη σοκολάτα πριν τη ρίξουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει το μείγμα.
ΥΛΙΚΑ
Υλικά για το κέικ:
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 μέτρια αυγά
150 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
400 ml. μαύρη μπύρα
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Υλικά για την επικάλυψη:
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη
120 γρ. άχνη ζάχαρη
60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. μαύρη μπύρα
Θρυμματισμένα καρύδια για το σερβίρισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com