Κέικ με μαύρη μπύρα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Κέικ με μαύρη μπύρα

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρώς η λιωμένη σοκολάτα πριν τη ρίξουμε στον κάδο του μίξερ για να μην κόψει το μείγμα.




ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το κέικ:

400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

4 μέτρια αυγά

150 γρ. κακάο, κοσκινισμένο

400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα μαγειρικής

400 ml. μαύρη μπύρα

250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Υλικά για την επικάλυψη:

120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, λιωμένη

120 γρ. άχνη ζάχαρη

60 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

2 κ.σ. μαύρη μπύρα

Θρυμματισμένα καρύδια για το σερβίρισμα







Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved