Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καραμελωμένα popcorn

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Κολοκυθόσουπα βελουτέ με καραμελωμένα popcorn

#tsoulotip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τσένταρ με γραβιέρα. Σ’ αυτή την περίπτωση προσέχουμε ιδιαιτέρως το αλάτι.




ΥΛΙΚΑ

Για την Κολοκυθόσουπα:

550 ml ζωμό κοτόπουλο

400 γρ. κολοκύθα (ψημένη σε πουρέ)

400 ml μαύρη μπύρα

200 γρ. κρέμα γάλακτος

100 γρ. τσένταρ

80 γρ. βούτυρο

40 γρ. ελαιόλαδο

40 γρ. Μετσοβόνε

1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι

1/2 κ.γ. κάρυ σε σκόνη

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κρεμμύδι, μικρό, ψιλοκομμένο

1 πατάτα, μέτρια, ξεφλουδισμένη, κομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα:

10 γρ. Μετσοβόνε, τριμμένο

Κολοκυθόσποροι

Καραμελωμένα popcorn






Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com



©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved