Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

Πεντανόστιμη συνταγή για πορτοκαλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη!

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για λαχταριστή πορτοκαλόπιτα

#tsoulotip: Η σόδα για να λειτουργήσει σαν διογκωτικό υλικό πρέπει να αναμειχθεί με κάτι όξινο. Έτσι λοιπόν στην περίπτωση της πορτοκαλόπιτας η οξύτητα του πορτοκαλιού και του γιαουρτιού αντιδράνε με τη σόδα και έτσι φουσκώνει το γλυκό μας.




ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την πορτοκαλόπιτα

4 πορτοκάλια

1 πακέτο φύλλο κρούστας

250 ml. ηλιέλαιο

250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

1 κ.γ. ανθόνερο

100 γρ. αμύγδαλο φιλέ

4 μέτρια αυγά

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 κ.γ. σόδα

Υλικά για το σιρόπι:

300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml. νερό

1 στικ κανέλα

Χυμό από τα πορτοκάλια

Παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα




Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved