Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)

Η νέα πρόταση του Γιώργου Τσούλη.

Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)







Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)



ΜΕΡΙΔΕΣ8-10

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30Λ

ΑΝΑΜΟΝΗ1Ω

ΕΚΤΕΛΕΣΗ3Ω 30Λ

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ5/5




#tsoulotip: Αφήνουμε την τούρτα εκτός ψυγείου για 2 ώρες ώστε να απορροφήσουν τα φύλλα την κρέμα καλύτερα και να μη ξεραθούν. Φοράμε γάντια μίας χρήσης όταν ανοίγουμε τη ζύμη για να μη μειώσουμε τη θερμοκρασία της.


ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

400 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

2 μέτρια αυγά

200 ml. παγωμένο νερό

1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί

½ κ.γ. αλάτι

Υλικά για την κρέμα:

180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

700 ml. γάλα πλήρες

40 γρ. κορν φλάουερ

230 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια

6 κρόκους από μέτρια αυγά

2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved