Γκιουσλεμέ με χοιρινό και φέτα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Γκιουσλεμέ με χοιρινό και φέτα

#tsoulotip: Ψήνουμε πρώτα από την πλευρά του ψησίματος έτσι ώστε να σφραγίσει η πίτα μας.




ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

7 γρ. μαγιά, ξερή

2 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

175 ml. νερό, χλιαρό

250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και έξτρα για το πασπάλισμα

2 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το τηγάνισμα

Υλικά για τη γέμιση:

500 γρ. χοιρινό λαιμό ψημένο ή 500 γρ. αρνίσιο μπούτι μαγειρεμένο

50 γρ. μαύρες σταφίδες

2 λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

50 γρ. κουκουνάρι

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

Ξύσμα από ένα λεμόνι

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κόλιανδρο τριμμένος

1 κ.σ. κανέλα τριμμένη

½ κ.σ. τσίλι σε σκόνη

Υλικά για τη σάλτσα:

8 κ.σ. κέτσαπ

2 κ.σ. μελάσα

1 κ.σ. κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved