Εκλεράκια

Δείτε την νέα συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Εκλεράκια

#tsoulotip: Πρέπει να έχουν κρυώσει πολύ καλά και τα εκλεράκια και η γέμιση πριν τα γεμίσουμε.





ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη των εκλέρ:

140 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

125 ml. Γάλα, πλήρες

100 γρ. Βούτυρο

4 Αυγά μέτρια

Υλικά για τη γέμιση:

500 ml. Γάλα, πλήρες

1 κ.γ. Βανίλια εκχύλισμα

150 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

30 γρ. Κόρν φλάουερ

4 Κρόκοι από μέτρια αυγά

20 γρ. Βούτυρο, παγωμένο

¼ κ.γ. Μαστίχα

Αλάτι

Υλικά για την επικάλυψη:

120 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα

190 ml. Κρέμα γάλακτος πλήρης

Σοκολατένια τρούφα για το σερβίρισμα






Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved