Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Η νέα πρόταση του Γιώργου Τσούλη.

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

#tsoulotip: Σε περίπτωση που έχουμε πάρει παστό μπακαλιάρο τον ξαλμυρίζουμε βάζοντάς τον σε ένα μπολ με νερό να τον καλύπτει με μισή κουταλία του γλυκού αλάτι. Αλλάζουμε κάθε 3 ώρες το νερό. Αυτή τη διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για 1 μέρα.



ΥΛΙΚΑ

800γρ. μπακαλιάρο χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα

Αλεύρι γ.ο.χ. για το πασπάλισμα του μπακαλιάρου

Αλάτι

Υλικά για το κουρκούτι:

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ

2κ.γ. μπέικιν πάουντερ

250γρ. αναψυκτικό σόδα

330ml. μπύρα ξανθιά

2κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική

Αλάτι

Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σκορδαλιά:

1kg. Πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους

200ml. ελαιόλαδο

5-6 σκελίδες σκόρδο

1 μικρό κομμάτι από την ουρά του μπακαλιάρου

Αλάτι

Πιπέρι



Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved