Σοκολατένιο paris brest

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Σοκολατένιο paris brest

#tsoulotip: Πρέπει να έχει κρυώσει πολύ καλά η ζύμη πριν βάλουμε την κρέμα πατισερί.



ΥΛΙΚΑ

Για ζύμη:

120γρ. Βούτυρο

130 ml. Νερό

130 ml.Γάλα πλήρες

140γρ. Αλέυρι γ.ο.χ

40 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο

5 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική

3 γρ. Αλάτι

5 Αυγά μέτρια

Για την κρέμα πατισερί:

480 ml. Γάλα πλήρες

50 γρ. Κακάο, κοσκινισμένο

100 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική

60 γρ. Κορν φλάουερ

4 Κρόκους από μέτρια αυγά

60 γρ. Δάκρυα σοκολάτας

15 γρ. Βούτυρο, παγωμένο

Για το σερβιρισμα:

Άχνη ζάχαρη

100 γρ.Flakes αμυγδάλου, καβουρδισμένα





Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved