Σουτζουκάκια

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη

Σουτζουκάκια

#tsoulotip: Το γάλα το χρησιμοποιούμε μαζί με τη σόδα για να μας γίνουν ακόμα πιο αφράτα τα σουτζουκάκια μας



ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τον κιμά

500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά, από λάπα

100 ml. Γάλα, πλήρες

1 κ.γ. Ξύδι από λευκό κρασί

¼ κ.γ. Σόδα μαγειρικής

1 κ.γ. Κύμινο, τριμμένο

2 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη σάλτσα

800 γρ.Ντομάτα κονσκασέ

200-250 ml. Νερό

2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό

50 ml. Ελαιόλαδο

1 σκ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο

1 κ.γ. Ντοματοπελτέ

2 Μπαχάρια ολόκληρα

½ κ.γ.Ζάχαρη (προαιρετικά)

Αλάτι

Πιπέρι

Ρύζι μπασμάτι για το σερβίρισμα



Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved