Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 01° 52' 55" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 16° 07' 40" ΛΕΩΝ
ΕΡΜΗΣ - 26° 40' 50" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 15° 44' 18" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 14° 16' 22" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 16° 00' 24" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 13° 51' 38" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 28° 42' 11" ΚΡΙΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 14° 37' 09" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 21° 18' 30" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 26° 46' 38" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Πανετόνε

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Πανετόνε

#tsoulotip: Σε περίπτωση που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε νωπή μαγιά, η αναλογία είναι στο ζυμάρι 60 γρ. και στο προζύμι 8 γρ. Για να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα στην υφή του πανετόνε, μόλις ψηθούν καρφώνουμε δύο καλαμάκια για σουβλάκια στο κάτω μέρος των πανετόνε και τα στηρίζουμε ανάμεσα σε δύο σκεύη, έτσι ώστε το πανετόνε να κρέμεται ανάποδα στον αέρα ώστε καθώς κρυώνει να μη χάσει τον όγκο του.

ΥΛΙΚΑ

(Για 3 μεγάλα πανετόνε 800 γρ. ή 30 μικρών 80 γρ.)

Για το προζύμι

150 ml. Νερό, σε θερμοκρασία δωματίου  

4 γρ. Ξερή μαγιά

4 γρ. Αλάτι

200 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ

Υλικά για τα μαριναρισμένα ξερά φρούτα

240 γρ. Σταφίδες, ξερές

180 γρ. Πορτοκάλια γλασσέ, κομμένα σε κυβάκια ή ξύσμα από 4 πορτοκάλια

180 γρ Λεμόνια γλασσέ, κομμένα σε κυβάκι ή ξύσμα από 3 λεμόνια

80 ml Κονιάκ

Υλικά για τη ζύμη του πανετόνε

30 γρ. Ξερή μαγιά

50 ml Χλιαρό γάλα

300 γρ. Προζύμι

700 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.

190 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική

1  ½ κ.σ. Βανίλια εκχύλισμα

1 κ.σ. Αλάτι

200 ml Γάλα, παγωμένο

12 Κρόκοι αυγών

300 γρ. Βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια & σε θερμοκρασία δωματίου

2 κρόκους αραιωμένους σε λίγο νερό, για το άλειμμά

Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
Σχολιάστε
4 SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies