Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 04° 06' 18" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 18° 56' 46" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 00° 16' 41" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 18° 09' 11" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΡΗΣ - 15° 45' 13" ΚΡΙΟΣ
ΔΙΑΣ - 16° 24' 46" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 14° 06' 34" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 28° 44' 04" ΚΡΙΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 14° 41' 06" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 21° 22' 52" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 26° 45' 13" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

4 λίτρα νερό

2 λεμόνια κομμένα στη μέση

1 φύλλo δάφνης

1 μάτσο μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι ξερό

5 κ.σ. μέλι

200 γρ. αλάτι χοντρό

8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού

Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα 2,5 κιλά

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 πράσινο μήλο κομμένο στα τέσσερα

7 – 8 κλαράκια θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο


Για τη γέμιση:

150 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα

100 γρ. κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

500 γρ. ψωμί του τοστ θρυμματισμένο

100 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Το Astro μας λάμπει και στο Instagram. Follow it!
Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies