Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 25° 34' 27" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 16° 36' 53" ΤΑΥΡΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 07° 37' 21" ΖΥΓΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 05° 14' 52" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 20° 07' 32" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΔΙΑΣ - 16° 40' 19" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 13° 54' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 06° 03' 29" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 17° 04' 39" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 20° 41' 06" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ R
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 14° 34' 32" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

4 λίτρα νερό

2 λεμόνια κομμένα στη μέση

4 φύλλα δάφνης

1 μάτσο μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι ξερό

5 κ.σ. μέλι

200 γρ. αλάτι χοντρό

8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού

Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα 2,5 κιλά

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 πράσινο μήλο κομμένο στα τέσσερα

7 – 8 κλαράκια θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο


Για τη γέμιση:

150 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα

100 γρ. κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

500 γρ. ψωμί του τοστ θρυμματισμένο

100 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
Σχολιάστε
1 SHARES

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.