Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 05° 02' 58" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 25° 55' 15" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 00° 02' 48" ΣΚΟΡΠΙΟΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 29° 56' 37" ΠΑΡΘΕΝΟΣ
ΑΡΗΣ - 17° 08' 40" ΚΡΙΟΣ R
ΔΙΑΣ - 20° 30' 11" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 26° 01' 11" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 08° 50' 01" ΤΑΥΡΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 18° 26' 34" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 22° 37' 22" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 21° 01' 07" ΔΙΔΥΜΟΙ R

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

4 λίτρα νερό

2 λεμόνια κομμένα στη μέση

4 φύλλα δάφνης

1 μάτσο μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι ξερό

5 κ.σ. μέλι

200 γρ. αλάτι χοντρό

8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού

Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα 2,5 κιλά

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 πράσινο μήλο κομμένο στα τέσσερα

7 – 8 κλαράκια θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο


Για τη γέμιση:

150 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα

100 γρ. κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

500 γρ. ψωμί του τοστ θρυμματισμένο

100 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

1 SHARES

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2020 Astrology.gr - All rights reserved