Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 24° 28' 04" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 05° 44' 32" ΚΡΙΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 03° 19' 58" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 09° 29' 13" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΑΡΗΣ - 19° 35' 26" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 08° 25' 58" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 09° 33' 35" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 28° 47' 40" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 49' 33" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 20° 05' 27" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 27° 15' 45" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα

#tsoulotip: Αν η γαλοπούλα είναι πάνω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 90’. Αν η γαλοπούλα είναι κάτω από 4 κιλά υπολογίζουμε ότι ψήνουμε για 20’ ανά κιλό και έξτρα 70’.

ΥΛΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

4 λίτρα νερό

2 λεμόνια κομμένα στη μέση

4 φύλλα δάφνης

1 μάτσο μαϊντανό

2 κ.σ. θυμάρι ξερό

5 κ.σ. μέλι

200 γρ. αλάτι χοντρό

8 σκελίδες σκόρδο σπασμένες

4 κ.σ. κόκκους μαύρου πιπεριού

Για τη γαλοπούλα:

1 γαλοπούλα 2,5 κιλά

1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα

1 πράσινο μήλο κομμένο στα τέσσερα

7 – 8 κλαράκια θυμάρι

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

1/2 μάτσο μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

250 γρ. βούτυρο μαλακωμένο


Για τη γέμιση:

150 γρ. αποξηραμένα βερύκοκα ψιλοκομμένα

100 γρ. κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα

100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

3 κρεμμύδια πολύ ψιλοκομμένα

150 γρ. βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

10 κλαράκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο μόνο τα φύλλα

500 γρ. ψωμί του τοστ θρυμματισμένο

100 ml νερό

αλάτι και πιπέρι

1 πράσινο μήλο κομμένο σε κυβάκια

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com
Σχολιάστε
1 SHARES
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies