Παπουτσάκια

Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη.

Παπουτσάκια

#tsoulotip: Σε περίπτωση που οι μελιτζάνες είναι πικρές, αφού τις κόψουμε στη μέση κατά μήκος, τους ρίχνουμε αρκετό αλάτι από πάνω και τις αφήνουμε για περίπου μια ώρα. Στη συνέχεια απλά τις ξεπλένουμε και συνεχίζουμε τη διαδικασία της συνταγής.



ΥΛΙΚΑ

Υλικά:

5 Μελιτζάνες φλάσκες (όχι πολύ μεγάλες)

4 κ.σ. Ελαιόλαδο

2 κ.σ. Φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τον κιμά:

500 γρ. Κιμά μοσχαρίσιο,από σπαλομίτα

1 Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 Σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

7-8 κ.σ Ελαιόλαδο

1 κ.σ. Πελτέ ντομάτας

150 ml Κόκκινο κρασί

800 γρ. Ντομάτα κον κασέ κονσέρβα

1 Πρέζα κανέλα, τριμμένη

1 Πρέζα γαρύφαλλο, τριμμένο

2 Φύλλα δάφνης

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για τη μπεσαμέλ:

50 γρ. Αλεύρι

50 γρ. Βούτυρο

500 ml. Γάλα , πλήρες

2 Κρόκους αυγού

¼ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

100 γρ. Γραβιέρα, τριμμένη και έξτρα για πασπάλισμα

Αλάτι

Πιπέρι






Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved