Hunkar begendi (Χουνκιάρ Μπεγιεντί)

Τι προτείνει ο Γιώργος Τσούλης;

Hunkar begendi (Χουνκιάρ Μπεγιεντί)

#tsoulotip: Mπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με αρνίσιο μπούτι χωρίς κόκκαλο.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για την πάστα πιπεριάς:

700γρ. πιπεριές Φλωρίνης

50γρ. πάστα ντομάτας

1/2κ.γ. αλάτι

1κ.γ. κόκκινο πιπέρι

2κ.σ. ελαιόλαδο

Υλικά για τον πουρέ μελιτζάνας:

4 μελιτζάνες φλάσκες

1κ.σ. Κρέμα Βαλσάμικο

30γρ. βούτυρο

30γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

380ml. γάλα

80γρ. παρμεζάνα τριμμένη

1 λεμόνι, χυμό

Αλάτι-πιπέρι

Για το κοκκινιστό μοσχάρι:

4κ.σ. ελαιόλαδο

1κg. Μοσχαρίσιο κιλότο κομμένο σε κύβους 3*3εκ.

1κ.σ. πάστα πιπεριάς

2κ.σ. πάστα ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη

3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1κ.γ. ρίγανη ξερή

1κ.γ. αλάτι

Πιπέρι

200ml. ζεστό νερό

Ψιλοκομμένο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved