Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 25° 20' 50" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 18° 53' 41" ΙΧΘΥΕΣ
ΕΡΜΗΣ - 13° 27' 12" ΤΟΞΟΤΗΣ R
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 16' 37" ΖΥΓΟΣ
ΑΡΗΣ - 01° 07' 41" ΙΧΘΥΕΣ
ΔΙΑΣ - 02° 02' 30" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 27' 05" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 29° 35' 14" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 42' 33" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 18' 34" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 29° 06' 57" ΚΑΡΚΙΝΟΣ R

Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι!

Εκμέκ κανταΐφι από τα χεράκια του Γιώργου Τσούλη.

Λαχταριστό εκμέκ κανταΐφι!

#tsoulotip: Η οξύτητα του λεμονιού στην κρέμα έχει ως αποτέλεσμα να μας τονίσει περισσότερο τις γεύσεις του γλυκού.

ΥΛΙΚΑ

250 γρ.  φύλλο κανταΐφι

50 γρ. βούτυρο, λιωμένο και έξτρα για το βουτύρωμα του σκεύους

100 γρ. φιστίκια αιγίνης, θρυμματισμένα

Υλικά για το σιρόπι:

200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 ml. νερό

Ξύσμα από μισό λεμόνι

1 στικ κανέλα

Υλικά για την κρέμα:

800 ml γάλα, πλήρες

150 γρ. ζάχαρη  κρυσταλλική 

75 γρ. corn flour

5 μέτρια αυγά, μόνο τους κρόκους

75 γρ. βούτυρο

1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για τη σαντιγί:

500 ml. κρέμα γάλακτος, κρύα από το ψυγείο

60 γρ. ζάχαρη άχνη

½ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies