Βραζιλία: Ελπίδα μέσα από τις στάχτες! Βρέθηκε στα αποκαΐδια του Μουσείου το κρανίο της Λουζία;

Η Λουζία ήταν το πρώτο ανθρώπινο λείψανο που ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία, το 1970, στην πολιτεία Μίνας Ζεράις - Ήταν επίσης ένας από τους παλαιότερους σκελετούς ανθρώπων που έχουν βρεθεί σε όλη την αμερικανική ήπειρο.

Βραζιλία: Ελπίδα μέσα από τις στάχτες! Βρέθηκε στα αποκαΐδια του Μουσείου το κρανίο της Λουζία;

Πυροσβέστες που χτενίζουν προσεκτικά τα αποκαΐδια του Εθνικού Μουσείου στο Ρίο ντε Τζανέιρο βρήκαν ένα κρανίο που ίσως να ανήκει στο σημαντικότερο έκθεμα, μια γυναίκα ηλικίας 11.500 ετών, τη Λουζία, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στο μουσείο κατέστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής και πυροδότησε ταυτόχρονα μια πανεθνική συζήτηση για τον ρόλο του πολιτισμού και της μάθησης σε μια κοινωνία που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια οικονομία υπό κατάρρευση και σκληρά μέτρα λιτότητας.

Το Globo TV μετέδωσε ότι οι πυροσβέστες βρήκαν ένα κρανίο που ίσως να ανήκει στην «πρώτη Βραζιλιάνα». Τα λείψανα της Λουζία ήταν τα παλαιότερα που έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα στη Βραζιλία. Το κρανίο στάλθηκε σε ένα εργαστήριο για να εξεταστεί και να επιβεβαιωθεί η προέλευσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved