Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή!

Ριζότο με γαρίδες και σαφράν

#tsoulotip: Πάντα το βούτυρο και τη παρμεζάνα τα βάζουμε εκτός φωτιάς για να μη μας βγάλουν τα λάδια τους. Το βούτυρο μας προσφέρει μια πιο κρεμώδης υφή.

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. ρύζι για ριζότο
5κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
10 κλ. θυμάρι μόνο τα φύλλα ψιλοκομμένα
150γρ. λευκό κρασί
1000-1200ml. νερό
1 κύβο ζωμό λαχανικών

2 πρέζες σαφράν σκόνη
150γρ. παρμεζάνα τριμμένη
2κ.σ. βούτυρο
Αλάτι & Πιπέρι

250γρ. γαρίδες καθαρισμένες τα κελύφη τα κρατάμε

Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved