Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 21° 20' 57" ΣΚΟΡΠΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 01° 39' 00" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 12° 44' 25" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 25° 23' 09" ΖΥΓΟΣ R
ΑΡΗΣ - 28° 41' 48" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΔΙΑΣ - 01° 09' 41" ΤΟΞΟΤΗΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 06° 04' 05" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 29° 43' 54" ΚΡΙΟΣ R
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 13° 43' 49" ΙΧΘΥΕΣ R
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 19° 13' 26" ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 29° 10' 03" ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Βασικές αρχές για τις μαρμελάδες

Για όσους φτιάχνετε τις δικές σας σπιτικές μαρμελάδες, αυτό είναι ένα blog ειδικά αφιερωμένο σε εσάς 

Βασικές αρχές για τις μαρμελάδες

Πριν μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες και παρατηρήσεις, οι όποιες έχουν προκύψει από την συστηματική ενασχόληση μου με την παρασκευή μαρμελάδων, θεωρώ πως πρέπει να αναφερθώ στο τι εννοούμε με τον όρο μαρμελάδα: Μαρμελάδα λοιπόν είναι ένα άλειμμα φρούτων ή λαχανικών σε κονσερβοποιημένη ή σφραγισμένη μορφή με σκοπό την μακρόχρονη συντήρηση της.

Στο σημείο αυτό, θεωρώ σκόπιμο να αναφερθώ στην διαφορά μεταξύ του αγγλικού όρου “marmalade” και “jam”. Στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε τον όρο μαρμελάδα είτε για τις μαρμελάδες που παρασκευάζονται από τα εσπεριδοειδή (αγγλ. marmalade) είτε για τις μαρμελάδες που παρασκευάζονται από τα υπόλοιπα φρούτα (αγγλ. jam). Για το λόγο αυτό  η λέξη "μαρμελάδα" χρησιμοποιείται κατά τον αγγλικό όρο jam και η λέξη "μαρμελάδα εσπεριδοειδών" χρησιμοποιείται κατά τον αγγλικό όρο marmalade.

Διαβάστε περισσότερα στο Giorgostsoulis.com

Σχολιάστε
ΣΧΟΛΙΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies