Φόρος τιμής στον εμβληματικό Παύλο Γιαννακόπουλο

Ημέρα πένθους, ημέρα αποχαιρετισμού στον οραματιστή, πρωτοπόρο επιχειρηματία και εμβληματικό ηγέτη Παύλο Γιαννακόπουλο.

Φόρος τιμής στον εμβληματικό Παύλο Γιαννακόπουλο

Χιλιάδες κόσμου, η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ, ο χώρος της βιομηχανίας και του φαρμάκου, της πολιτικής και των επιχειρήσεων, η Παναθηναϊκή οικογένεια, οι δικοί του άνθρωποι, αποτίνουν φόρο τιμής στον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ και ιστορικό ηγέτη του μπασκετικού Παναθηναϊκού, σήμερα Τετάρτη (13/06/2018), στο λαϊκό προσκύνημα στο Ναό Θεοτόκου Γοργοεπήκοου και Αγίου Ελευθερίου (εντός του περιβάλλοντος χώρου της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών) από τις 08:00-13:30. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στις 15:00, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η είδηση της απώλειας του Παύλου Γιαννακόπουλου γέμισε θλίψη και συγκίνηση τη χώρα. Στο πρόσωπό του αναγνωριζόταν από όλους το παράδειγμα ενός αυθεντικού αυτοδημιούργητου ανθρώπου. Με σκληρή δουλειά και εφόδια το κοφτερό μυαλό του, την πίστη στην οικογένεια και σε υψηλές αξίες και τη χαρισματική προσωπικότητά του, κατέκτησε την κορυφή.

Η προσφορά του Παύλου Γιαννακόπουλου ήταν αδιάλειπτη στην ελληνική κοινωνία και οικονομία και είχε καθοριστική συμβολή στην ανάπτυξη και καθιέρωση της ελληνικής παραγωγής φαρμάκου ως δύναμης με παγκόσμια εμβέλεια. Του αποδόθηκε το προσωνύμιο «πατριάρχης της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», καθώς ήταν παρών στα πρώτα βήματα της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου, γράφοντας ιστορία ο ίδιος: από το φαρμακείο της οδού Πειραιώς, που ίδρυσε ο πατέρας του το 1924, στη δημιουργία της ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ το 1960 και στη μετονομασία της σε ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε το 1971. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα φαρμακευτικά σκευάσματα διεθνών φαρμακευτικών οίκων, δίνοντας πρόσβαση στους Έλληνες ασθενείς σε νέες θεραπείες.

Η πορεία αλματώδους ανάπτυξης αποκρυσταλλώνεται στην απόκτηση των τεσσάρων υπερσύγχρονων εργοστασίων της ΒΙΑΝΕΞ, από το 1971 μέχρι το 1999. Η κατάκτηση της κορυφής είχε ήδη έρθει και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, καθώς στη ΒΙΑΝΕΞ συνεχίζουν να δείχνουν την εμπιστοσύνη τους με σημαντικές επιχειρηματικές συμφωνίες διεθνείς φαρμακευτικοί «κολοσσοί».

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρέτισαν με ένα συγκινητικό μήνυμα τον «δικό τους» Παύλο Γιαννακόπουλο. «Εμπειρία ζωής, γιατί γνωρίσαμε έναν άνθρωπο που όμοιό του η ζωή και η Ιστορία, δεν χαρίζει συχνά. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε κάτω από το ευφυές αλλά οικείο βλέμμα του, που ακούσαμε τις προτροπές και τις συμβουλές του, που ακολουθήσαμε τις οδηγίες του, που ήταν ο οδηγός μας».

Σύσσωμος ο φαρμακευτικός κόσμος εξήρε την προσφορά του, το ήθος του, την πορεία του που σημάδεψε μια ολόκληρη εποχή. «Ήταν ένας σπουδαίος, αλλά και σεμνός Άνθρωπος με ήθος, οξυδέρκεια, καλοσύνη και σπάνια ευγένεια, ένα λαμπερό παράδειγμα πετυχημένου επιχειρηματία και οικογενειάρχη» αναφέρει ο ΣΦΕΕ. «Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης» επισημαίνει η ΠΕΦ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος με το ήθος και το φίλαθλο πνεύμα του τίμησε και τον ελληνικό αθλητισμό. Ιστορικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κατάφερε να αλλάξει την ιστορία της ομάδας και να την μεταμορφώσει στον πιο επιτυχημένο σύλλογο της τελευταίας 25ετίας.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ξεκίνησε από μικρό παιδί, ως παράγοντας όμως εντάχθηκε επισήμως στις τάξεις του Συλλόγου το 1971. Το 1976 ανέλαβε πόστο γενικού αρχηγού και α’ αντιπροέδρου και κατά τη διάρκεια της ίδιας χρονιάς διετέλεσε και γενικός γραμματέας. Το 1987 και μέχρι το 1997 ανέλαβε τα ερασιτεχνικά τμήματα, ξεκινώντας παράλληλα το χτίσιμο του μπασκετικού Παναθηναϊκού μαζί με τα αδέρφια του. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος όλα τα χρόνια που βρέθηκε στην προεδρία του Παναθηναϊκού έφερε στην ομάδα τους καλύτερους παίκτες της Ελλάδας, της Ευρώπης και ολόκληρου του κόσμου. Οι τίτλοι που κατέκτησε η ομάδα επί προεδρίας ήταν δεκάδες.

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό» αναφέρει μεταξύ άλλων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods, ενώ ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός τονίζει, «τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη όλων των Παναθηναϊκών για τον θάνατο του εμβληματικού μας ηγέτη, που μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».

(Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi, vianex.gr)

Πηγή: Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved