Χείμαρροι και πλημμύρες «έπνιξαν» τη Γαλλία

Ο πορτοκαλί συναγερμός παραμένει σε ισχύ σήμερα (6/1) σε 14 διαμερίσματα στη βορειοανατολική Γαλλία, εξαιτίας του κινδύνου ορμητικών χειμάρρων και πλημμυρών, μετά το καταστροφικό πέρασμα της καταιγίδας Ελεανόρ που στοίχισε την ζωή σε 5 ανθρώπους, την ώρα που τρεις άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι και το ύψος των ζημιών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.

Επιπλέον, η μετεωρολογική υπηρεσία έθεσε σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού για το ενδεχόμενο ισχυρών «βροχοπτώσεων και πλημμυρών» και «καταιγίδων» το Οντ και τα Ανατολικά Πυρηναία.

Στη Λυόν, η στάθμη των ποταμών Ροδανού και Σον έχει αυξηθεί. Από την άλλη η στάθμη του Σηκουάνα στην περιοχή του Ρουέν, του Γκαρόν και του Ντορντόν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας έχει επίσης καταγράψει μεγάλη άνοδο.

Στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε σήμερα το πρωί σε ύψος περίπου 3,60 μέτρων (που ισοδυναμεί με κίτρινο συναγερμό) και θα μπορούσε να ανέλθει άνω των 4 μέτρων «έως την Κυριακή», σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου Vigicrues.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved