Τι σημαίνει ο πόνος χαμηλά και αριστερά στην κοιλιά

Ο πόνος που εκδηλώνεται χαμηλά και αριστερά στην κοιλιακή χώρα συνήθως δεν αποτελεί λόγο ανησυχίας, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τον αγνοείτε. Οι αιτίες του κυμαίνονται από ήπιες, όπως τα αέρια, έως αρκετά σοβαρές, όπως μια χρόνια νόσος του πεπτικού.

Τι σημαίνει ο πόνος χαμηλά και αριστερά στην κοιλιά

Όταν ο πόνος είναι επίμονος ή αντίθετα εκδηλώνεται πολύ ξαφνικά και είναι οξύς επιβάλλεται η άμεση επίσκεψη στον γιατρό.

Είναι πολλές οι πιθανές αιτίες του πόνου χαμηλά και αριστερά στην κοιλιά, τις κυριότερες από τις οποίες θα δείτε στη συνέχεια.

1. Εκκολπωματίτιδα

Η εκκολπωματίτιδα είναι μία από τις συνηθέστερες αιτίες του πόνου χαμηλά και αριστερά στην κοιλιά. Συμβαίνει όταν τα εκκολπώματα (μικροί σάκοι) στο τοίχωμα του εντέρου εκδηλώνουν φλεγμονή. Τα εκκολπώματα σχηματίζονται σε αδύναμα σημεία του εντέρου και είναι συχνότερα στις μεγαλύτερες ηλικίες και πιο σπάνια στους νέους. Ο πόνος της εκκολπωματίτιδας τείνει να είναι πιο έντονος κατά τη διάρκεια του φαγητού ή λίγο μετά από ένα γεύμα. Εκτός από τον πόνο, άλλα συμπτώματα που υποδεικνύουν εκκολπωματίτιδα είναι η ευαισθησία της κοιλιάς, ο πυρετός, η ναυτία, η τάση προς έμετο και το φούσκωμα.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved