Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών λόγω στρες – Συμπτώματα & με ποιες τροφές θα τις καταπολεμήσετε

Το στρες είναι μια φυσιολογική βιολογική αντίδραση του οργανισμού σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις. Όλοι αντιμετωπίζουμε στρες κατά καιρούς λόγω της πίεσης που νιώθουμε από τις εργασιακές ή τις οικογενειακές μας υποχρεώσεις, λόγω ενός προβλήματος υγείας ή της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου.

Ελλείψεις θρεπτικών συστατικών λόγω στρες – Συμπτώματα & με ποιες τροφές θα τις καταπολεμήσετε

Όταν διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα, το στρες δεν είναι επιβλαβές για την υγεία και μάλιστα μπορεί να μας βοηθήσει, αφού εντείνει τα επίπεδα εγρήγορσης και μας κάνει πιο αποδοτικούς και παραγωγικούς. Πρόκειται για αυτό που συνηθίζουμε να αποκαλούμε «δημιουργικό» στρες. Όταν όμως είναι μακροχρόνιο, το στρες επιβαρύνει κάθε πτυχή της υγείας μας, προκαλώντας συμπτώματα όπως οι ταχυπαλμίες, η αϋπνία και οι πονοκέφαλοι.

Μια άγνωστη στο ευρύ κοινό επίδραση του στρες στον οργανισμό είναι ο αυξημένος ρυθμός κατανάλωσης των θρεπτικών συστατικών που λαμβάνουμε από τις τροφές. Ο λόγος είναι ότι σε περιόδους στρες ολόκληρος ο οργανισμός –ο εγκέφαλος, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα κ.λπ.– δουλεύει με πιο γρήγορους ρυθμούς. Αποτέλεσμα αυτού είναι να αυξάνεται ο κίνδυνος διατροφικών ελλείψεων, οι οποίες με τη σειρά τους αντανακλώνται στο σώμα.

Σημαντικό είναι λοιπόν να επαγρυπνούμε ώστε να αναγνωρίσουμε έγκαιρα αυτά τα σημάδια του στρες στο σώμα και να τα αντιμετωπίσουμε με τη βοήθεια των κατάλληλων τροφών.

Διαβάστε περισσότερα στο Onmed.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved