5 «αθώα» λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κάθε μέρα στα μαλλιά μας

Πόσα από αυτά κάνεις κι εσύ;

5 «αθώα» λάθη που κάνουμε σχεδόν όλες κάθε μέρα στα μαλλιά μας

Τα μαλλιά είναι πηγή δύναμης και ομορφιάς, αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν κάνουμε λάθη στην καθημερινή περιποίηση και φροντίδα τους. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα 5 πιο «αθώα» beauty λάθη, που οι περισσότερες κάνουμε άθελά μας!

- Κάνουμε υπερβολικό hairstyling και χρησιμοποιούμε υπερ του δέοντος εργαλεία θερμότητας

Πιστολάκι, ισιωτικό, ψαλίδι για μπούκλες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ: Είναι το #1. λάθος που οι περισσότερες κάνουμε εν αγνοία μας σε καθημερινή βάση. Τα εργαλεία με υψηλή θερμοκρασία όταν έρχονται σε επαφή με τα μαλλιά, καταστρέφουν τους θύλακες σταδικά, με αποτέλεσμα οι τρίχες να γίνονται πιο λεπτές, να αφαιρείται η φυσική υγρασία και τελικά να εμφανίζουν ψαλίδα και να «σπάνε». Δίνουμε υπόσχεση, λοιπόν, να κάνουμε ένα διάλειμμα από το καθημερινό hairstyling και αμέσως θα δούμε διαφορά στα μαλλιά μας!

- Λούζουμε τα μαλλιά μας καθημερινά

Όπως έχεις ξαναδιαβάσει από αυτή εδώ τη στήλη, το να λούζεσαι κάθε μέρα διαταράσσει τη φυσική ισορροπία και την παραγωγή φυσικών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής, διεγείροντας την έκκριση σμήγματος. Γι αυτό το λόγο, πολλοί hairstylists εξηγούν πως κάθε δεύτερη ή τρίτη μέρα είναι το ιδανικό timing προκειμένου να διατηρείται αυτή η ισορροπία και παραγωγή. Σε περίπτωση, βέβαια, που αισθανθούμε πως τα μαλλιά μας λαδώνουν αμέσως (βέβαια, πολλές φορές μπορεί να είναι και απλά η ιδέα μας), μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε dry shampoo (aka ξηρό σαμπουάν που θα απορροφήσει αμέσως τη λιπαρότητα).

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved