Δόντια που πέφτουν: Γιατί βλέπεις συχνά αυτό το όνειρο και τι σημαίνει

Ένα από τα όνειρα που προκαλούν φόβο είναι τα δόντια που πέφτουν ή κουνιούνται

Δόντια που πέφτουν: Γιατί βλέπεις συχνά αυτό το όνειρο και τι σημαίνει

Όλοι μας έχουμε δει όνειρα ή εφιάλτες που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη μας, επειδή ήταν απίστευτα έντονα και «ζωντανά». Τα όνειρα που δεν θα ξεχάσω ποτέ προέρχονται από την παιδική μου ηλικία και αξίζει να ομολογήσω ότι ήταν άκρως περίεργα, τρομακτικά και με συντάραξαν.
Ωστόσο, δεν βλέπουν μόνο τα παιδιά παράξενα όνειρα. Αντιθέτως, πολλοί ενήλικες ονειρεύονται συχνά σκηνές που για κάποιον λόγο τους δημιουργούν ανησυχία. Ένα από τα πλέον κοινά όνειρα που προκαλούν φόβο είναι τα δόντια που πέφτουν ή κουνιούνται. Όταν κάποιος δει αυτό το όνειρο, συνήθως ξυπνά μούσκεμα στον ιδρώτα και πανικόβλητος, καθώς θεωρεί ότι κάτι άσχημο θα του συμβεί.
Για κάποιον λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε δει αυτό το όνειρο. Ποια είναι, όμως, η σημασία του σύμφωνα με τον ονειροκρίτη; Γιατί ξυπνάμε τρομαγμένοι κάθε φορά που το βλέπουμε; Ποια είναι η αλήθεια πίσω από την ερμηνεία του συγκεκριμένου ονείρου; Υπάρχει, πράγματι, λόγος ανησυχίας;

Τι συμβαίνει με τα δόντια σου;
Προτού μελετήσουμε αναλυτικά τα πάντα για τα δόντια, αξίζει να θυμόμαστε πως τα όνειρα μας φέρνουν σε επαφή με το Ασυνείδητο. Ουσιαστικά, είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε μέσω συμβόλων και τα οποία συνδέονται πολλές φορές με την ζωή μας και τη φάση που βρισκόμαστε.
Σύμφωνα με τον ονειροκρίτη του Astrology.gr, λοιπόν, αν δούμε ότι έχουμε όλα μας τα δόντια, τότε θα έχουμε ευημερία και μακροζωία. Ωστόσο, αν σε ένα όνειρο δεν έχουμε καθόλου δόντια, τότε υπάρχει φόβος για οικονομικές δυσχέρειες και σοβαρή ασθένεια. Τα ίδια ακριβώς ισχύουν αν τα δόντια είναι λευκά και υγιή ή ασθενικά και κιτρινωπά. Αν κάποιο δόντι κουνιέται αλλά δεν πέφτει, πρέπει να προσέξουμε γιατί οι υποθέσεις μας κρέμονται σε μια κλωστή. Την ίδια ώρα, τα χρυσά δόντια είναι κάποιο κακό προμήνυμα, ενώ τα ασημένια σημαίνουν ότι κάτι θα κερδίσουμε.

efilatis f

Ναι, είναι λογικό να προκαλείται ταραχή έπειτα από τέτοια όνειρα, όμως, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, τα όνειρα αντανακλούν τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε την ενέργεια και τη ζωή μας γενικότερα. Αν, για παράδειγμα, δούμε ότι χάνουμε όλα μας τα δόντια, τότε ίσως το Ασυνείδητό μας θέλει να μας στείλει ένα μήνυμα και να μας προειδοποιήσει ότι έχουμε χάσει τη δύναμη και τον έλεγχο της ζωής μας. Ουσιαστικά, είναι ένα μήνυμα αφύπνισης για να επαναπροσδιορίσουμε ορισμένα πράγματα και καταστάσεις. Ίσως ήρθε η ώρα να κάνουμε κάποιες αλλαγές στη ζωή μας, ώστε να μην χειροτερέψουν τα πράγματα.

Όχι άλλα δάκρυα!
Εκτός, από τα δόντια, όμως, υπάρχουν κι άλλα όνειρα που βλέπουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και μας δημιουργούν μια έντονη ανησυχία, όπως τα δάκρυα και το κλάμα.
Σε αντίθεση με τα δόντια, τα δάκρυα δεν «κρύβουν» κάτι κακό. Στην πραγματικότητα, δηλώνουν χαρά και ευτυχία. Αν δεις ότι κλαις και εκείνη την εποχή βιώνεις μεγάλη στενοχώρια στις δουλειές σου, τότε όλα θα πάνε καλά. Μάλιστα, αν δεις ότι παρηγορείς κάποιον που κλαίει, θα μάθεις μια ευχάριστη οικογενειακή είδηση. Ωστόσο, αν ονειρευτείς σκύλο ή άλλο ζώο να κλαίει, τότε θα έχεις απρόσμενες φασαρίες.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να έχουμε κατά νου ότι πολλές φορές τα άσχημα όνειρα, δεν «δείχνουν» ότι κάτι κακό θα συμβεί σε εσένα ή τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Το Ασυνείδητό μας μπορεί να θέλει απλά να μας προειδοποιήσει για κάτι ή να μας δείξει ποιον δρόμο πρέπει να ακολουθήσουμε. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, να ηρεμήσουμε και να ακούσουμε τη φωνούλα που μας «μιλά» από τα βάθη της ψυχής μας. Σίγουρα, κάτι καλό έχει να μας πει.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved