15 Αυγούστου 1940-Ο τορπιλισμός της Έλλης

Αστρολογικά, ο προοδευτικός χάρτης της Ελλάδας αλλά και η Ηλιακή επιστροφή του 1940 προοιώνιζαν τα όσα έμελλε να συμβούν

15 Αυγούστου 1940-Ο τορπιλισμός της Έλλης

Στις 8.25 πμ. της 15ης Αυγούστου 1940 το καταδρομικό Έλλη που συμμετείχε στον εορτασμό της Παναγίας στην Τήνο, επλήγη από τορπίλη του ιταλικού υποβρυχίου Delfino ακριβώς κάτω από τον μόνο εν ενεργεία λέβητά του. Το αποτέλεσμα ήταν αυτός να εκραγεί και η έκρηξη να δημιουργήσει κάθετη ρωγμή στη δεξιά πλευρά του πλοίου, η οποία στην ίσαλο γραμμή είχε διάμετρο 10 εκατοστών. Συνάμα δημιουργήθηκε οπή δύο περίπου μέτρων μεταξύ των δύο καπνοδόχων του πλοίου ακριβώς πάνω από το σημείο της έκρηξης. Οκτώ μέλη του πληρώματος έχασαν τη ζωή τους, ενώ δεκάδες υπήρξαν και οι τραυματίες. Οι άλλες δύο τορπίλες που έβαλε το ιταλικό υποβρύχιο εναντίον των επιβατηγών πλοίων που βρίσκονταν στο λιμάνι της Τήνου ευτυχώς αστόχησαν.

Ας δούμε πως περιέγραψε το γεγονός ο Άγγελος Τερζάκης, στην «Ελληνική Εποποιία 1940-1941»

«Ανατέλλει η 15η Αυγούστου του 1940. Πλήθη προσκυνητές κατακλύζουν τη λευκή Τήνο, στο βαθυγάλανο ελληνικό Αιγαίο. Στον όρμο του νησιού, για να απονείμει τις καθιερωμένες τιμές, έχει φτάσει από τα ξημερώματα η ΈΛΛΗ, το παλαιό, ιστορικό εύδρομο του ελληνικού στόλου.

14-06-2011_clip_image002

Σημαιοστολισμένη, κάνει να κυματίζουν τα χρώματα του έθνους πλάι στον θρησκευτικό πανηγυρισμό. Δεν έχει όμως προχωρήσει το πρωί, είναι ακόμα οκτώμισι η ώρα, όταν κρότος τρομαχτικός συγκλονίζει το πλοίο και το νησί. Μαύροι καπνοί σηκώνονται αμέσως, τριγυρίζουν την ΈΛΛΗ, που χτυπημένη κατάσαρκα στα ύφαλα της, από εχθρό κρυμμένο, γέρνει. Ποιος έκαμε το έγκλημα; Ποιος πέταξε από μακριά το στιλέτο; Καμιά ελληνική ψυχή δεν αμφιβάλλει. Η γενναία πράξη έχει αποτυπωμένη την ταυτότητά της στον τρόπο της. Η έρευνα άλλωστε που θα γίνει στο βυθό του όρμου αμέσως την επόμενη ημέρα, θα φέρει στο φως το τσακισμένο επισκεπτήριο του δολοφόνου: Κομμάτια από τις τορπίλες, με πάνω αριθμό μητρώου και στοιχεία ιταλικά.


Κι όμως: αν και αμφιβολία δεν χωράει, η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει να μην φανερώσει την αλήθεια, για ν' αποφύγει κάθε προστριβή. Σε ανακοινωθέν της δηλώνει πως δεν κατόρθωσε να εξακριβώσει την εθνικότητα του υποβρυχίου που χτύπησε την ΈΛΛΗ»

Λίγο πριν την είσοδο της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, οι Ιταλικές προκλήσεις -ιδιαίτερα στην θάλασσα- διαδέχονταν η μια την άλλη. Πριν τον τορπιλισμό της Έλλης πολλές μονάδες του Ελληνικού στόλου είχαν δεχθεί επίθεση από την Ιταλική αεροπορία σε μια προσπάθεια του Μουσολίνι να επιδείξει έργο έναντι του Αδόλφου Χίτλερ και της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αστρολογικά, ο προοδευτικός χάρτης της Ελλάδας αλλά και η Ηλιακή επιστροφή του 1940 προοιώνιζαν τα όσα έμελλε να συμβούν:

Στο secondary, ο προχωρημένος Ωροσκόπος στον Λέοντα σχημάτιζε μια αντίθεση με τον προχωρημένο Άρη στον Υδροχόο, ενώ ο πλανήτης του πολέμου ως αστρικός ήταν ακριβώς επάνω στον γενέθλιο Ουρανό της χώρας στην 6η μοίρα του ζωδίου. Και οι δύο αυτές ενδείξεις φωτογράφιζαν μια ξαφνική, όσο και απρόκλητη επίθεση, που με δεδομένες τις βλέψεις της Ιταλίας, ήταν θέμα χρόνου το πότε θα εκδηλωθεί.

Αλλά και στον Ετήσιο χάρτη η εικόνα ήταν ανάλογα ανησυχητική

hellas_solar_1940

Η σύνοδος Άρη, Κρόνου και αστρικού Ουρανού πάνω στην ακμή του 4ου οίκου είναι τα κοσμικά ίχνη ενός εισβολέα που βρίσκεται προ των πυλών. Και βέβαια έχει σημασία το ότι αυτή η πολυαστρία «πέφτει» στον γενέθλιο 12ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, υποδεικνύοντας τους «κρυφούς εχθρούς» που θα αναλάμβαναν πρωτοβουλίες.

Επιπλέον, ο Άρης στην 21η μοίρα του Κριού σχηματίζει ακριβές τετράγωνο με τον γενέθλιο Ποσειδώνα της Ελλάδας στον 9ο οίκο (εξαπάτηση ή παραπλάνηση από το εξωτερικό), πάνω στον οποίο βρίσκεται ο αστρικός Ήλιος. Και βέβαια η «κρυφή» αντίθεση του αστρικού Άρη με τον Ποσειδώνα στον 9ο οίκο του Ετήσιου χάρτη είναι μια άμεση αναφορά σε μια ναυτική προσβολή αλλά και στα «παιχνίδια» κατασκοπείας που χαρακτήρισαν όλη εκείνη την περίοδο.

Τόσο τις όψεις του Άρη με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα, όσο και την διεγερμένη 21η μοίρα των παρορμητικών, τις συναντάμε και στο ωροσκόπιο του συμβάντος:

elli

Η παρουσία της Αφροδίτης στον Καρκίνο και τον 10ο οίκο, δίνει ίσως την εικόνα μιας παραδοσιακής γιορτής, η οποία όμως έμελλε να εξελιχθεί σε τραγωδία εξ αιτίας της συνδρομής του αστρικού Πλούτωνα. Η «κρυφή» σύνοδος των δύο πλανητών συνδέεται άμεσα με πόνο και πένθος, όταν συνηγορούν και άλλοι παράγοντες.

Η παρουσία του Ποσειδώνα στον Ωροσκόπο, αναφέρεται βέβαια σε μια «αόρατη» απειλή, όμως το «κλειδί» στον τορπιλισμό της Έλλης είναι ο Άρης, πάνω στην ακμή του 12ου οίκου και σε άμεση συνάρτηση με τον αστρικό Ποσειδώνα και τις αστρικές γωνιακές ακμές (σύνοδο με τον Ωροσκόπο και τετράγωνο με το Μεσουράνημα).

Το τετράγωνο του με τον Ουρανό στον 9ο οίκο, η σύνοδος με τον αστρικό Ποσειδώνα αλλά και με τον Πλούτωνα ως αστρικός, δίνουν το μέτρο μιας πολεμικής επιχείρησης που συνδύασε την υπουλία με την ακρότητα και τις πολιτικές σκοπιμότητες με την εξωτερική απειλή (12ος, 11ος και 9ος οίκος).

Και βέβαια η «αναπαραγωγή» των όψεων του Άρη με τον Ουρανό και τον Ποσειδώνα στην Ηλιακή επιστροφή του 1940, μόνον τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Ακόμη η Σελήνη βρίσκεται στην «ένοχη», όσον αφορά τον Ελληνικό Ποσειδώνα, 21η μοίρα του Αιγόκερω, σχηματίζοντας τετράγωνα με τον αστρικό Δία και τον αστρικό Κρόνο.

Όσον αφορά δε, την συνολική εικόνα για εκείνη την ταραγμένη περίοδο, μπορούμε να σταθούμε στην είσοδο του διελαύνοντα Ουρανού στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου της Ελλάδας, μια οπωσδήποτε ανατρεπτική νότα με παγκόσμιες όμως διαστάσεις. Γιατί το «κρυφό» τετράγωνο του αστρικού Ουρανού με τον τροπικό Πλούτωνα στον Λέοντα ήταν εκείνο που ήδη πριν από ένα χρόνο με την συμμετοχή του Κρόνου (σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα και φυσικά σε σύνοδο με τον Ουρανό), είχε ανοίξει την πύλη των καταστροφών για ολόκληρη σχεδόν την ανθρωπότητα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved