Τι λένε τα άστρα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια;

Τα μεγαλεπήβολα σχέδια των γειτόνων μας και η πιθανότητα να πραγματοποιηθούν

Τι λένε τα άστρα για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια;

Από αστρολογική άποψη, η Βαλκανική χερσόνησος (με τα κράτη που την απαρτίζουν φυσικά), εδώ και 200 χρόνια έχει επιδείξει μια αξιοσημείωτη «ευαισθησία» στις διελεύσεις του Ουρανού από τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο.

Την πρώτη φορά ήταν η Ελληνική επανάσταση που άλλαξε τα δεδομένα, τη δεύτερη οι Βαλκανικοί πόλεμοι και την τρίτη ο εμφύλιος και η διάσπαση της πρώην Γιουγκοσλαβίας.

Επιπλέον όμως, είναι διακριτή και η επιρροή από τα «περάσματα» του Πλούτωνα στα σταθερά ζώδια, εδώ μάλιστα αναδεικνύεται κι ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Ρωσίας, αφού σε τρεις περιπτώσεις ήταν εκείνη που κράτησε τα «κλειδιά» των εξελίξεων. Παλιότερα, τον 19ο αιώνα (Ρωσοτουρκικός πόλεμος του 1877-78) και με τον Πλούτωνα στον Ταύρο ήταν εκείνη που πρωταγωνίστησε στην έξαρση του εθνικισμού στα Βαλκάνια, παίρνοντας τον ρόλο του προστάτη των Σλάβων. Στον 20ο αιώνα με τον Πλούτωνα στον Λέοντα έθεσε «υπό την σκέπη της» Βουλγαρία και Ρουμανία αλλά ο «μύλος της Ιστορίας συνέχισε να γυρίζει κι όταν ο Πλούτωνας βρέθηκε στον Σκορπιό το οικοδόμημα του «υπαρκτού σοσιαλισμού» κατέρρευσε, αφήνοντας «ορφανές» τις προστατευόμενες χώρες.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει από όλα τα παραπάνω είναι ότι, παρά τα όσα ακούγονται και γράφονται για μια νέα αναστάτωση «εφ’ όλης της ύλης» στα Βαλκάνια, είναι για την ώρα κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου, ιδίως σε σχέση με τον Ουρανό, που θα ξαναβρεθεί στον Αιγόκερω και τον Υδροχόο μετά το 2072! Μπορούμε βέβαια να διαβλέψουμε έναν νέο γύρο στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και κάποιων κρατών της Βαλκανικής αλλά από το 2023 κι ύστερα.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, δεν λείπουν κάποιες «ενοχλητικές» εξελίξεις στις σχέσεις της Ελλάδας με τους βόρειους γείτονές της.

Μπορεί η Τουρκία να εγείρει διαρκώς προβλήματα στην σχέση της με την Ελλάδα, ίσως μάλιστα να βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, έχουμε να κάνουμε όμως και με διαρκείς «τριβές» τόσο με τα Σκόπια όσο και με την Αλβανία.

Δεν θέλει βέβαια και πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι όλα αυτά υποκινούνται από ξένα συμφέροντα, σε μια διαρκή εφαρμογή του «διαίρει και βασίλευε», προς προάσπιση των συμφερόντων τους. Και δεν μιλάμε μόνον για τις εκάστοτε «μεγάλες δυνάμεις». Είναι πολύ γνωστή για παράδειγμα η δράση του Τζορτζ Σόρος και της οργάνωσής του Open Society στα Σκόπια.

Πάντως, εμείς εδώ στην Ελλάδα έχουμε ήδη πικράν πείρα από αυτήν την χειραγώγηση, (έστω και αν σε κάποιες περιπτώσεις «ευνοηθήκαμε» από τους Αγγλοσάξονες) και δεν έχουμε παρά να μεταδώσουμε αυτήν τη γνώση τόσο στη «θερμοκέφαλη» μερίδα των γειτόνων μας, όσο και στους «εντός των τειχών» που πετάνε την σκούφια τους για καβγά. Κάποια στιγμή θα πρέπει να διαλυθούν οι ψευδαισθήσεις και οι αυταπάτες για το τι ακριβώς διακυβεύεται, με αιχμή τις όποιες «αλυτρωτικές» τάσεις.

Όσο για το άμεσο μέλλον, επειδή τα Σκόπια και η Αλβανία ως κρατικές οντότητες ανήκουν αντίστοιχα στο ζώδιο της Παρθένου και του Τοξότη, καλούνται να διαχειριστούν τις πιέσεις του Κρόνου, με τον οποίο μάλιστα διατηρούν... στενές σχέσεις στους γενέθλιους χάρτες τους, ειδικά η δεύτερη! Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο κι αν κάποιοι στα Τίρανα ή τα Σκόπια κάνουν «μεγαλεπήβολες» σκέψεις, μάλλον θα πρέπει να προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, μέσα στην επόμενη τριετία διαφαίνεται μια κλιμακούμενη αναστάτωση που μπορεί να αφορά και τα δύο όμορα κράτη, ιδιαίτερα ως προς τις μεταξύ τους σχέσεις. Μάλιστα το 2020 ενεργοποιείται από την σύνοδο Δία-Κρόνου τόσο ο γενέθλιος Κρόνος των Σκοπίων (έχουν και επιστροφή Κρόνου), όσο και ο γενέθλιος Ουρανός της Αλβανίας στην 1η μοίρα του ζωδίου κι από αυτήν την άποψη δεν είναι υπερβολή να θεωρήσει κανείς ότι θα πρόκειται για ένα πέρασμα σε μια νέα εποχή για αμφότερα τα κράτη. Ακόμη όμως και στο πιο «πολεμικό» σενάριο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να μεταδοθεί η όποια ένταση σε ολόκληρη την Βαλκανική χερσόνησο.

Πολλά περισσότερα για τις εξελίξεις στην Βαλκανική θα δείτε και θα ακούσετε στην εκπομπή «Τι είδε ο μάγος», που θα προβληθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Σχετικά άρθα

Τι είδε ο Μάγος: Ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία

Τι είδε ο Μάγος: Πού θα οδηγήσει η επιθετικότητα της Τουρκίας;

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved