Ο κόσμος σε θέση μάχης - Ένας Άρης πυρ και μανία!

Μην «ξανοίγεσαι» αν δεν είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος

Ο κόσμος σε θέση μάχης - Ένας Άρης πυρ και μανία!

Ζούμε πραγματικά «ιστορικές στιγμές», τουλάχιστον από αστρολογική άποψη. Κι αυτό γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιο να έχουμε ένα σχεδόν ταυτόχρονο «αλισβερίσι» του Άρη (στον Κριό) με όλους σχεδόν τους αργούς πλανήτες, κάτι που ήδη έχει αρχίσει να συμβαίνει και θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο πλανήτης των εντάσεων σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω, τρίγωνο με τον Κρόνο στον Τοξότη, σύνοδο με τον Ουρανό και την Έριδα στον Κριό και αντίθεση με τον Δία στον Ζυγό, ενώ ως αστρικός «πέφτει» επάνω στον τροπικό Χείρωνα στους Ιχθύς!

Θα έλεγε κανείς ότι η ειρήνη το’ σκασε και το πρώτο που περνάει απ’ το μυαλό είναι βέβαια οι φυσικές καταστροφές που μπορεί να ενταθούν κάτω από έναν τόσο «ανταριασμένο» ουρανό. Ακολουθούν οι πάσης φύσεως πολεμικές ενέργειες, της τρομοκρατίας συμπεριλαμβανομένης, οι κοινωνικές ακρότητες, όπως επίσης και η όξυνση σε θέματα που ήδη «τρέχουν» στο παγκόσμιο σκηνικό. Δηλαδή το προσφυγικό, η εσωτερική ένταση στις ΗΠΑ, τα «κόλπα» του Κιμ Γιονγκ Ουν και άλλα πολλά.

Μάλιστα το ζώδιο που δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις είναι ο Καρκίνος, αφού εκεί... δεν υπάρχει κάποιος πλανήτης! Για να το καταλάβετε, είναι σαν να «τσακώνονται» τα τρία από τα τέσσερα παρορμητικά, ο Κριός με τον Ζυγό και τον Αιγόκερω κι επειδή οι αντιστάσεις του καθενός είναι πολύ ισχυρές και «κρατάνε κόντρα» εξ αιτίας της παρουσίας αργών πλανητών στα «λημέρια» τους, τα «φορτώνουν» τελικά στον Καρκίνο. Πρόκειται για την γνωστή ιστορία με τα βουβάλια και τα βατράχια...

Δεν αναφέρομαι όμως τόσο επί προσωπικού, αφού ο κάθε Καρκίνος έχει το δικό του
«ριζικό» και δεν αποκλείεται όλη αυτή η πίεση να αποδοθεί με έργα και ανάληψη πρωτοβουλιών που θα επιφέρουν θετικά αποτελέσματα. Γι’ αυτό ας μην τα... βάψουν μαύρα οι εκπρόσωποι του ζωδίου επί της γης, απλά να ξέρουν ότι μέσα στο επόμενο διάστημα οι προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν θα πολλαπλασιαστούν.

Το «καμπανάκι» κτυπά σε συλλογικό επίπεδο, όπου ο Καρκίνος συνδέεται πρωτίστως με την οικογένεια, την πατρίδα, τις εστίες αλλά και τα ήθη και τα έθιμα ενός τόπου. Πρακτικά είναι ο πυρήνας του «εθνοκεντρισμού» και δυστυχώς κάθε φορά που τα πράγματα «αγριεύουν» σε αυτούς τους τομείς, παρατηρούνται εθνικιστικές ή ρατσιστικές ακρότητες. Το δίπολο «εμείς και οι ξένοι» γίνεται «εμείς και οι εχθροί», με ό,τι λογίζει κανείς ως «ξένο». Αντίστοιχα οι περιθωριοποιημένοι μιας κοινωνίας διεκδικούν δυναμικά το δικαίωμα τους να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτήν κι έτσι «αρχίζουν τα όργανα».

Επίσης στο νοητό παγκόσμιο ωροσκόπιο, ο Καρκίνος καταλαμβάνει τον 12ο οίκο, των κρυμμένων πραγμάτων και γι’ αυτό περιμένουμε ένα μπαράζ αποκαλύψεων σε σχέση με υπόγειες διαδρομές και «καταχθόνια» συμφέροντα. Αυτό πάντως κακό δεν το λες...

Υπάρχει ωστόσο κι ένα ζήτημα για την δημόσια υγεία κι όχι μόνον στην Ελλάδα. Εδώ τα «σκήπτρα» διεκδικεί η σύνοδος του Άρη με την Έριδα, αφού η «κολεγιά» των δύο πλανητών έχει ένα πλούσιο ιστορικό από επιθετικές επιδημίες «εξαγριωμένων» ιών και δεν εννοώ την γρίπη ή κάτι συνηθισμένο. Κάθε μέτρο πρόληψης λοιπόν (απολύμανση, καθαριότητα κλπ) είναι επιβεβλημένο αυτήν την περίοδο.

Όσο για τα υπόλοιπα «πεδία των μαχών», η πιο χρήσιμη συμβουλή επί προσωπικού, είναι το να μην «ξανοίγεται» κανείς αν δεν είναι κατάλληλα εξοπλισμένος κι αυτό ισχύει για κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας. Κάθε «πόλεμος» έχει τους ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες του και η εμπλοκή του «άμαχου πληθυσμού», δημιουργεί περισσότερα προβλήματα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved