Πλειστηριασμοί: Το μεγάλο «αγκάθι» της συμφωνίας και τα ψιλά γράμματα

Προβλέψεις-εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πραγμάτων

Πλειστηριασμοί: Το μεγάλο «αγκάθι» της συμφωνίας και τα ψιλά γράμματα

Οι πλειστηριασμοί, που ουσιαστικά απελευθερώθηκαν από την 1η Ιουνίου είναι ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της πρόσφατης συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών, αφού ακόμη και η προστασία της πρώτης κατοικίας τίθεται σε αμφισβήτηση. Γιατί όσο κι αν κάποια κυβερνητικά στελέχη διατείνονται ότι «θα μπουν μπροστά» αν πρόκειται για τέτοιου είδους πλειστηριασμούς, στην πραγματικότητα η δήλωση της πρόθεσής τους επισημαίνει και το πρόβλημα.

Αστρολογικά, ο πρώτος «αρμόδιος» για τα ακίνητα είναι ο Χείρωνας, κάτι που έχω επισημάνει εδώ και χρόνια, προβαίνοντας μάλιστα και σε προβλέψεις-εκτιμήσεις για την εξέλιξη των πραγμάτων σε αυτό το ζήτημα, που ήταν όλες τους στην σωστή κατεύθυνση.
Και στην τελευταία από αυτές, επισήμανα τους κερδοσκοπικούς κινδύνους που θα αναδύονταν μέσα στο 2016 από την εμπλοκή του Χείρωνα με τον Δία και τον Άρη στον τρέχοντα ετήσιο χάρτη (την Ηλιακή επιστροφή) για την Ελλάδα.
Φαίνεται λοιπόν ότι έφτασε η ώρα της κρίσης. Οι συμβολαιογράφοι πια δεν απεργούν κι ο δρόμος είναι ανοικτός.
Μάλιστα, μέσα στο καλοκαίρι το πρόβλημα αναμένεται να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αφού θα υπάρξουν και κάποιες αναπόφευκτα «ακραίες» αντιδράσεις που θα το «σηκώσουν».

Κι αν κάποιοι οφειλέτες σταθούν πιο τυχεροί και γλιτώσουν στο παρά πέντε το «κεραμίδι» που τους στεγάζει, δεν θα συμβεί το ίδιο με όλους κι ειδικά εκείνους που δεν έχουν τον τρόπο ή τα μέσα να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους.

Επιπλέον, ανάλογες καταστάσεις προμηνύονται και για το 2017, που ναι μεν, όπως έχω ήδη γράψει και πει, θα είναι μια «αναπτυξιακή» χρονιά, από την άλλη πλευρά όμως φαίνεται να μην παρέχει καμία προστασία στους πλειστηριασμούς. Τουναντίον, το πρόβλημα μπορεί να διογκωθεί ακόμη περισσότερο στα πλαίσια του γενικού ξεπουλήματος της δημόσιας -και ιδιωτικής πλέον-περιουσίας.

Το «μότο» αυτής της «αξιοποίησης» σε σχέση με την τελευταία είναι περίπου γνωστό από πρακτικές που έχουν εφαρμόσει παγκοσμίως τα μεγάλα συμφέροντα σε ανάλογες περιπτώσεις: Προκειμένου να «πειστούν» κάποιοι ιδιοκτήτες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής στην γειτονιά τους. Γι’ αυτό ας μην θεωρήσει κανείς ότι δεν θίγεται από την εκποίηση της περιουσίας του γείτονά του, αφού αν η περιοχή που διαμένει μπει στο στόχαστρο αυτών των συμφερόντων, αργά ή γρήγορα θα έρθει και η δική του σειρά να μετοικήσει.

Δείτε επίσης:

Τι σημαίνει (ουσιαστικά) το κλείσιμο της συμφωνίας για τον μέσο Έλληνα πολίτη;

Τι είδε ο μάγος: Τι σηματοδοτεί ο ερχομός του Πούτιν στην Ελλάδα

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved