Οι «Γερμανοί» ξανάρχονται - Πάμε Αντίσταση;

Πολύ φιλία έπεσε γενικώς
Παπασταύρου Λίντα
Οι «Γερμανοί» ξανάρχονται - Πάμε Αντίσταση;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Να λοιπόν που ο Ζαν Κλωντ Γιούνγκερ ξεφούρνισε αυτό που ήταν γνωστό από την αρχή. Τελικά, το «κόλπο» με την Ελλάδα αποσκοπούσε στην μείωση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων. Πρόκειται δηλαδή για ένα καθαρά εθνικό θέμα, όπως είχαμε σημειώσει κι εμείς επανειλημμένα από καταβολής του astrology.gr

Και βέβαια δεν τα είπε αυτά ο Γιούνγκερ, όταν ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο για να μην πάνε σούμπιτοι οι πράσινοι βουλευτάδες για εσχάτη προδοσία. Αν έχουν λίγη τσίπα πάντως, προλαβαίνουν και τώρα να απαρνηθούν τον ρόλο των «Κουίσλινγκς» του 21ου αιώνα. Γιατί και ο Τσολάκογλου, όταν ανέλαβε την πρωθυπουργία στην πρώτη Γερμανική κατοχή, στον πατριωτισμό των Ελλήνων αναφέρθηκε, όπως ακριβώς και ο GAP στον εθνοσωτήριο λόγο του, την εβδομάδα της έσχατης ντροπής. «Είναι φίλοι μας οι Γερμανοί» είχε πει ο στρατηγός, τότε το 1941, είναι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι είπε και ο πρωθυπουργός μας (...) το 2011. Είναι φίλοι μας οι Έλληνες -μην τους βαράτε- είπε προχθές και ο πρόεδρος του Eurogroup. Πολύ φιλία έπεσε γενικώς και με δεδομένη την παρουσία του Πλούτωνα στον 11ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας (τον οίκο των φίλων, δηλαδή), είναι έκδηλο ότι μας έχουν ζώσει τα φίδια!

Ενδεικτικό είναι και το διάγγελμα του γιατρού Λογοθετόπουλου που τον Δεκέμβριο του 1942 είχε αντικαταστήσει τον Τσολάκογλου στην κυβέρνηση της κατοχής και αναφέρεται στους αντίστοιχους ...«Αγανακτισμένους», που αντιστεκόντουσαν στον κατακτητή:

«Και τους ολίγους αύτους συνεταιρίσθησαν ευθύς αμέσως οι άνθρωποι του σκότους, οι ασυνείδητοι και οι ταραξίες, οι κομμουνισταί, διά να εξασφαλίσουν εν ονόματι του πατριωτισμού την προσφιλή δι’ αυτούς εικόναν της αναρχίας, της λεηλασίας και της αρπαγής.

Ο νόθος αυτός πατριωτισμός ας κοπάσει και ας επανέλθει έκαστος εις τα ειρηνικά του έργα, ίνα εν ψυχική ηρεμία οδηγήσωμεν την πατρίδα εις την βεβαίαν σωτηρίαν της. Αυτή είναι η αποστολή ήτις μου έλαχε.

Ήδη αι αρχαί κατοχής, αίτινες μετά πάσης προσοχής συμπεριφέρονται προς τον τίμιον και εργαζόμενον Ελληνικόν λαόν, μοι παρέχει διαβεβαιώσεις περί της αμερίστου ενισχύσεως των, προς πραγμάτωσιν της αποστολής μου.

Με την βοήθειαν του Θεού αναλαμβάνω τον τίμιον αγώνα, επικαλούμενος την βοήθειαν πάντων των πατριωτών, πάντων των πονούντων την ατυχήσασα πατρίδα μας»

(2/12/1942)

Επειδή, εμένα όλα αυτά κάτι μου ...θυμίζουν, έκανα τον κόπο να ρίξω μια ματιά στις αστρολογικές συνθήκες εκείνης της περιόδου, παίρνοντας σαν σημείο αναφοράς την ημερομηνία της συνθήκης παράδοσης της Ελλάδας στους Γερμανούς: Την 20η Απριλίου (τελικά κάτι ...συμβαίνει με αυτήν την ημέρα) του 1941 και ώρα 18:00, σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Τσολάκογλου.

paradosi_1940

Ο τροπικός χάρτης (στον εσωτερικό κύκλο) δείχνει βέβαια αρκετά πράγματα από μόνος του, αφού ο διελαύνων Πλούτωνας κάνει αντίθεση με το γενέθλιο Μεσουράνημα της Ελλάδας στον Υδροχόο, ενώ το τετράγωνο ανάμεσα στον Άρη και τον Κρόνο γίνεται πάνω στον Ήλιο της Ελλάδας, ο οποίος θυμίζω πως βρίσκεται στην 14η μοίρα του ζωδίου σε αντίθεση με τον Κρόνο στον Λέοντα. Η απαρχή μιας σκληρής και μηδενιστικής περιόδου για την χώρα μας είναι κάτι περισσότερο από ορατή σε αυτόν τον χάρτη.

Παράλληλα όμως με όλα αυτά, αναδεικνύεται και η λειτουργικότητα των αστρικών πλανητικών θέσεων, όπως και της ίδιο-συναστρίας, με βασικούς «πρωταγωνιστές» τον αστρικό Ουρανό και τον αστρικό Πλούτωνα. Ο δεύτερος βρίσκεται στην 9η μοίρα του Καρκίνου τετραγωνίζοντας την γενέθλια τροπική του θέση στον Κριό στο ωροσκόπιο της Ελλάδας, ενώ ο (αστρικός) Ουρανός σχηματίζει ένα «κρυφό» τετράγωνο με τον τροπικό Πλούτωνα, με την συμμετοχή μάλιστα του Ήλιου στον Ταύρο.

Όσον αφορά το τετράγωνο Πλούτωνα-Πλούτωνα είναι γνωστό πως στην τροπική του εκδοχή συνδέεται με γεγονότα σταθμούς στην Ιστορία της πατρίδας μας (1922, Μικρασιατική καταστροφή και 1974, Κυπριακή τραγωδία, με όσα ακολούθησαν ή συνέβησαν παράλληλα και φυσικά στις μέρες μας τα όσα ....Μνημονιακά διαδραματίζονται) αλλά εδώ προκύπτει και η «κρυφή» του επιρροή.

Και βέβαια το «κρυφό» τετράγωνο του με τον Ουρανό φέρνει άμεσα στον νου το «φανερό» που γίνεται τώρα και θα εξακολουθήσει να επιδρά για τα επόμενα τέσσερα χρόνια τουλάχιστον. Ο λόγος που οι δύο πλανήτες έχουν μια τόσο ...παθιασμένη σχέση με την Ελλάδα είναι το εξάγωνο που σχηματίζουν στον γενέθλιο χάρτη της, μια όψη που παραπέμπει ευθέως στον γνωστό Φοίνικα, που αναγεννιέται από τις στάχτες του.

Προς επίρρωση της νέας -πιο «βελούδινης»- κατοχής, έρχεται ο αστρικός Ποσειδώνας, ο οποίος αυτήν την περίοδο βρίσκεται στην 6η μοίρα του Υδροχόου, πάνω στον γενέθλιο τροπικό Ουρανό της Ελλάδας αλλά και στο Μεσουράνημα της. Το δεύτερο πιστοποιεί μια κυβέρνηση ανδρεικέλων αλλά το πρώτο ανοίγει τον δρόμο σε νέα ιδεολογήματα, νέα οράματα για μια ελεύθερη Ελλάδα ή μια νέα ...«κυβέρνηση του βουνού»! Κι όπως είχα επισημάνει στο άρθρο μου για την «Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου» η φετινή Ηλιακή Επιστροφή της Ελλάδας με την τετραπλή σύνοδο Ήλιου, Σελήνης, Δήμητρας και Άρη στον 4ο οίκο (10ο γενέθλιο) είναι πολύ «καυτή», τόσο για τους κυβερνώντες όσο και για τους πολίτες.

Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2012 δηλαδή, η αντίσταση στα όσα έχουν δρομολογηθεί, ενδέχεται να πάρει βίαιες διαστάσεις, κάτι βέβαια που δεν μπορεί να κριθεί ως θετικό για την κοινωνική ειρήνη αλλά δείχνει αναπόφευκτο στα πλαίσια μιας νέας «Εθνικής Αντίστασης». Ας κάνουν λοιπόν την αρχή οι βουλευτές, πριν το πράγμα ξεφύγει εντελώς...

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved