Πανελλήνιες 2015: Προβλέψεις για τα θέματα και τις παγίδες για 25/5

Το astrology.gr στην υπηρεσία των μαθητών

Πανελλήνιες 2015: Προβλέψεις για τα θέματα και τις παγίδες για 25/5

Την Δευτέρα 25/5 οι μαθητές θα κληθούν να επιδείξουν τις ικανότητες τους στα Αρχαία Ελληνικά (θεωρητικής κατεύθυνσης) και τα Μαθηματικά (θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης)

Με τον Άρη να δηλώνει εμφατικά «παρών», το πλεονέκτημα έχουν οι μαθητές που διακρίνονται για την ευφυΐα τους αλλά κι εκείνοι που δεν διστάζουν να αυτοσχεδιάσουν όταν... δουν τα σκούρα!
Αντίθετα, φαινόμενα «παπαγαλίας» δεν έχουν καμία τύχη, αφού αυτά που θα ζητηθούν στην πλειοψηφία τους θα απαιτούν... διαφορετικά προσόντα.
Το «καμπανάκι» βέβαια κτυπά κυρίως για τις ασκήσεις των Μαθηματικών. Όσο για τα Αρχαία. «παίζουν» δυνατά τα θέματα που σχετίζονται με πολεμικές αναμετρήσεις και ρητορείες.

Ο πλανήτης της αμεσότητας και των μεγάλων κατακτήσεων μπορεί ακόμη να συμβάλει σε υψηλές επιδόσεις, ικανές να καλύψουν πρότερες «αβαρίες».

Από την άλλη πλευρά, με δεδομένη την έφεση του πλανήτη στην βιασύνη, υπάρχει φυσικά κι ο κίνδυνος μιας «χαζής» απροσεξίας, που μπορεί να στοιχίσει. Γι αυτό επιβάλλεται η επανεξέταση του γραπτού, πριν αυτό παραδοθεί.

Κατά τα άλλα, επειδή ο Ερμής εξακολουθεί να είναι ανάδρομος, δεν θα πρέπει να αγνοηθούν οι ενδεχόμενες παρενέργειές του. Ήτοι, ποικίλες «αρρυθμίες» και εμπλοκές στην διαδικασία των εξετάσεων, κάτι που μπορεί να εκνευρίσει κάποιους μαθητές ή να τους αποσπάσει την προσοχή. Από την πλευρά τους απαιτείται λοιπόν ψυχραιμία, υπομονή, όπως επίσης και προνοητικότητα ώστε να αντεπεξέλθουν σε οποιαδήποτε δική τους αναποδιά. Για παράδειγμα, είναι καλό να ελέγξουν αν –όντως- έχουν μαζί τους τα απαραίτητα (ακόμη κι αν... γράφει το στυλό τους) όπως επίσης να βρίσκονται έγκαιρα στον χώρο των εξετάσεων, αφού δεν αποκλείεται να προκύψουν έκτακτα εμπόδια στη μετακίνησή τους.

Όσον αφορά στα θέματα των εξετάσεων η γενική τάση είναι να επαναληφθούν κάποια από αυτά, οπότε «μαντεψιές» του τύπου «αυτό έπεσε πέρυσι ή πρόπερσι, άρα δεν ξαναπέφτει» είναι μάλλον άτοπες. Μπορεί ακόμη να ζητηθούν απαντήσεις σε ασκήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της χρονιάς και βέβαια όσοι μαθητές έχουν καλό μνημονικό θα βρεθούν σε πλεονεκτική θέση.

Σχετικά άρθρα

Πανελλήνιες 2015: Καθημερινές προβλέψεις για τα θέματα και τις παγίδες

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved