Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–Εισαγόμενη εμπιστοσύνη

H Ευρώπη κλυδωνίζεται από την Ελλάδα
Παπασταύρου Λίντα
Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ–Εισαγόμενη εμπιστοσύνη

Πολιτικολογεί ο Karl-Heinz Ottinger

Karl Heinz Ottinger

H Ευρώπη κλυδωνίζεται από την Ελλάδα. Ολόκληρη η Ευρώπη θεωρεί πως η Ελλάδα μπορεί να είναι η επόμενη Lehmann Brothers με ανυπολόγιστες συνέπειες μιας και είναι κάτι σαν την χαριστική βολή. Όλη η Ευρώπη λοιπόν (για να μην πω όλος ο κόσμος) κρέμεται από μια κλωστή και οι εταίροι μας έχουν μπει για τα καλά στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι, με όπλο την περιβόητη 5η δόση. «Ψηφίστε για να την πάρετε» μας διαμηνύουν κάθε φορά που η κυβέρνηση δοκιμάζεται. Την μια θα την πάρουμε έτσι κι αλλιώς, την άλλη υπό προϋποθέσεις. Την μια είμαστε «ξοφλημένοι», την άλλη πάμε για ένα νέο «σχέδιο Μάρσαλ». Προφανώς μας δουλεύουν! Ή τουλάχιστον προσπαθούν, πιστεύοντας πως με τις «χάντρες και τα καθρεφτάκια» που μας κουνάνε μπρος στα μούτρα μας, θα καρπωθούν όλον τον πλούτο της χώρας μπιρ παρά...

Και φθάσαμε στο σημείο να γίνεται ενορχηστρωμένη και κατευθυνόμενη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά από τον Γερμανικό τύπο, επειδή αντιστέκεται στο «Μεσοπρόθεσμο» την ίδια στιγμή που πολλοί Ευρωπαίοι παράγοντες υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να «αφεθεί στην τύχη της». Τετράγωνο Άρη-Ποσειδώνα πάνω στον Ήλιο του έχει αυτήν την περίοδο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και γεύεται τη «γλύκα» της ίντριγκας.

Πάντως το Ευρωπαϊκό αλαλούμ είναι τόσο έντονο που χρειάστηκε να βγει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ και να δηλώσει εμφατικά: Εκφράστε επιτέλους μια ενιαία άποψη! Αλλά και ο Μπαράκ Ομπάμα έχει βάλει «λυτούς και δεμένους» για να βοηθήσουν τον φίλο του στο μέγαρο Μαξίμου. Ω Θεέ μου... Τέτοια διεθνή υποστήριξη από τους Δυτικούς είχε να δει Ελληνική κυβέρνηση από την εποχή του Εμφυλίου!

Από την άλλη είναι γνωστό πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός γελά. Η ψηφοφορία για το «Μεσοπρόθεσμο» στις 30 Ιουνίου γίνεται παραμονή της έκλειψης του Ιουλίου, με την διελαύνουσα Σελήνη να ενεργοποιεί τις προηγούμενες! Κρίνοντας από το συνολικό πλανητικό σκηνικό, οι εξελίξεις στην Ελλάδα φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες και για αυτό είμαστε αναγκασμένοι εκ των πραγμάτων να προβούμε σε ένα crash-test.

ΠΑΣΟΚ εναντίον ΝΔ

Όσοι ασχολούνται στοιχειωδώς με την πολιτική (γενικότερα) καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: Τα μέτρα είναι πολύ πιο σκληρά από αυτά που είχαν επιβληθεί στην Γερμανία με την συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919. Και μιλώ με πλήρη επίγνωση αυτών που λέω. Το θέμα είναι πως μπορεί να βγει η Ελλάδα από αυτό το τέλμα, χωρίς να αναπτυχθούν ακραίες κοινωνικές και πολιτικές τάσεις. Τουλάχιστον αυτήν την στιγμή οι «θεματοφύλακες» της ομαλότητας, το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, βρίσκονται στο χαμηλότερο της επιρροής τους και έχει ενδιαφέρον να δούμε τι προβλέπεται για τις εξελίξεις στα δύο πρώην «μεγάλα» κόμματα.

ΠΑΣΟΚ: Με την διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 ιδρύεται το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Όσοι γνωρίζουν 2-3 πράγματα από κλασσική αστρολογία καταλαβαίνουν τι σημαίνει Ποσειδώνας κοντά στον Ωροσκόπο. Ψέμα, δάκρυα και ιδρώτας (του λαού ασφαλώς).Ακόμα δε περισσότερο όταν αυτός κάνει τετράγωνο με τον Ήλιο. Πράσινα άλογα και βάλε...

Από τις εξισώσεις για την μηδενική Κριού που δείχνει την εικόνα που βγάζουμε προς τα έξω έχουμε:

Εγείρω το λαϊκό αίσθημα. Κρατώντας επαφές με συγκεκριμένες «ομάδες» ανθρώπων. Γενική ικανοποίηση στον περίγυρο. Ζητήματα που σχετίζονται με το κοινό σκοπό της βελτίωσης και της ωραιοποίησης. Το να συμβάλλει κάποιος στην επίτευξη ενός σκοπού. Στην επίτευξη μέτρων. Στην πάταξη. Πυρκαγιά. Επιστημονική σκέψη. Η άποψη του κόσμου. Απαισιοδοξία. Οικονομική κατάρρευση. Εργαζόμενοι σε Δημόσια Υπηρεσία.

Νέα Δημοκρατία: Η Νέα Δημοκρατία δεν ξέρει αυτά τα επικοινωνιακά παιχνίδια, δεν ξέρει να κατεβάζει τον κόσμο στους δρόμους αλλά κυρίως είναι άσχετη από επικοινωνιακό ανταρτοπόλεμο. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς πως ούτε ο Μητσοτάκης άντεξε τον ανταρτοπόλεμο. Αυτά που τότε έλεγε για λύσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη (αποκρατικοποιήσεις) ήρθε μετά να τα βάλει στο πρόγραμμα του το ΠΑΣΟΚ που επί χρόνια ασκούσε έντονη κριτική.

Η μηδενική Κριού: Συνθήκες φτώχιας και οικονομικής ανέχειας. Λεκτική ένταση, βωμολοχία. Πονηράδα. Πληγή από προδοσία-αποστασία. Ξαφνικά γεγονότα που σχετίζονται με απώλεια ιδιοκτησίας.

Ας έρθουμε στο τώρα

Κατά το παρελθόν ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε κατηγορηθεί πως έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ασφαλώς για όσους γνωρίζουν ελάχιστα πολιτική η κυβέρνηση είχε ετοιμάσει ένα σχέδιο συμψηφισμού και αποδοχής των θέσεων των Σκοπίων με την περίφημη ιστορική φράση από πλευράς Κ. Μητσοτάκη: «Σε δέκα χρόνια δεν θα το θυμάται κανένας!» Τότε όμως υπήρχε Σαμαράς. Σήμερα υπάρχουν αντίστοιχα πολιτικοί άνδρες για να πάρουν την ευθύνη;

Πρόβλεψη για τα δυο κόμματα έως το τέλος του έτους

Από τις εξισώσεις της Uranian προκύπτουν τα εξής:

ΠΑΣΟΚ : Με βάση την έκλειψη 1/7/2011. Ζωή κάτω από δύσκολες ή άθλιες συνθήκες. Εργασία κάτω από δυσάρεστες συνθήκες. Τα φτωχά και εξαθλιωμένα μέρη. Για να κρατήσουν την ηρεμία κάποιου κάτω από τις κακές και ιξώδεις περιστάσεις. Δεχόμενοι ωμό εκβιασμό και πράττοντας αναλόγως. Επίμονη και έμμονη σε έναν σκοπό. Κρύβομαι και φεύγω υπογείως. Έχοντας την γνώση του πως

χειραγωγούν τους άλλους.

Μέχρι τον Μάρτιο 2012: (Με την μέθοδο του Ηλιακού Τόξου)

Hades: Πένθος μέσα στην οικογένεια. Ένα τρομακτικό περιβάλλον. Εμπρησμός. Παρεμπόδιση στην εργασία. Έχοντας απώλειες. Χτυπήματα «κάτω» από την ζώνη. Απεργία. Βρώμικες ενέργειες. Μέσω καταπίεσης οι άλλοι δεν εκφράζονται όπως θα ήθελαν. Απαισιοδοξία. Οικονομική κατάρρευση.

ASC: Επαφές με χυδαία άτομα.

Ποσειδώνας: Έλλειψη πόρων και κινήτρων. Αβεβαιότητα για το μέλλον. Η αναλήθεια και ο εμπαιγμός οδηγεί σε ρήξη. Σκέψεις για να διαλύσω μια κατάσταση. Μια μυστική επαφή και υποστήριξη. Απώλεια της πλειοψηφίας. Μια φτωχή κυβέρνηση που αδυνατεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις της. Η τέχνη της οφθαλμαπάτης. Η πτώση και συντριβή μιας κυβέρνησης. Εξαπάτηση του πλήθους και δωροδοκία. Καταστροφή δια μέσω λανθασμένης εκτίμησης. Απώλεια φήμης.

MC: Ατυχή επικοινωνιακά τρυκ. Βάζοντας πρόσχημα το γενικό καλό.

Άρης: Ο αποδυναμωμένος λαός. Ένα γεγονός όπου μετατρέπει την λαϊκή θλίψη σε οργή. Διαφθορά.

Σελήνη: Θλίψη στις γυναίκες και στα νοικοκυριά. Ζητήματα ηγεσίας. Σοβαρή ασθένεια μιας γυναίκας. Διατάγματα για το λαό. Ο κίνδυνος για μια ομάδα ατόμων. Κατακραυγή. Κάποιες γυναίκες ξεκινούν κίνημα αλλάζοντας γνώμη τελευταία στιγμή.

Κρόνος: Εγκατάλειψη. Αμφισβήτηση και Άρνηση. Μια παραίτηση στο κόμμα, ένα αντίο, φέρνει τα πάνω –κάτω. Συζητήσεις που σχετίζονται με εργασιακά ζητήματα. Μια σκέψη-μια απόφαση εν θερμώ. Εξουσία « en carte blance» δηλαδή εν λευκώ.

Admetos: Μπαίνοντας στο περιθώριο για λόγους αδιαλλαξίας. Δυστυχία και οργή στον κόσμο. Δημιουργώντας μια πολύ κλειστή ομάδα. Γυρνώντας στα παλιά τεχνάσματα γεμάτα υποσχέσεις.

Νέα Δημοκρατία: Με βάση την έκλειψη 1/7/2011 Τηλεγραφήματα. Ειδήσεις που σοκάρουν. Γενικές απώλειες και χωρισμοί. Χρεοκοπία. Επαφές με το πλήθος. Γεγονότα που προκαλούνται απρόσμενα και ίσως με υπαιτιότητα

άλλων. Ενθουσιασμός και ένταση. Ξαφνική όχληση του κόσμου. Εμφάνιση ηγετική, Ο έχων το πλεονέκτημα. Αποτραβιέμαι από την συνύπαρξη με άλλους. Ανάπτυξη. Αυτό που λέμε περνώ μπροστά –παίρνω κεφάλι. Ένα απρόσμενο γεγονός με φέρνει σε τροχιά εξουσίας αλλά όχι μόνος! Ξεκινώ μια μεγάλη έρευνα. Ένα δυνατό και δραστήριο μυαλό που έχει μέσα του ηθικά στοιχεία. Σχέσεις που δεν είναι και πολύ

καλές. Χυδαιότητα. Απροθυμία.

Μέχρι τον Μάρτιο 2012: (Με την μέθοδο του Ηλιακού Τόξου)

Hades: Διαγραφή ή αποχώρηση ενός συνεργάτη. Προβλήματα που προκύπτουν με κάποια γυναίκα. Αποδεχόμενος μια δύσκολη μοίρα. Ταμειακά ζητήματα!! Μια βιολογική απώλεια στελέχους. Το να υποστεί μια μεγάλη προδοσία.

Ποσειδώνας: Η ρήξη με κάποιους συνεργάτες. Άτομα που είναι δίπλα μου είναι τελικά ανειλικρινή. Μια πτώχευση σε μια εταιρεία σημαίνει συναγερμό. Μια υπόσχεση βοηθείας που δεν τηρείται.

Δίας : Τύχη-ξαφνική μεταστροφή. Ένα σημαντικό γεγονός φέρνει

χαρά. Η αφοσίωση αλλά και η τήρηση αυτών που λέω αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας. Μια διακοπή μιας εργασίας προκαλεί ενθουσιασμό. Συνασπισμός με ομοϊδεάτες και άτομα όπου έχουν ανοικτό μυαλό. Θέλοντας να κατανικήσω τις κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Μια τεράστια επιτυχία. Άνοδος του επιπέδου δημοτικότητας. Τα κακά πράγματα μετριάζονται.

MC: Το να πετύχει πνευματική εγρήγορση με άτομα που έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις. Σχέσεις που εξαπατούν. Άτομα που προδίδουν. Αντίσταση & Κόντρα. Δεν μπορώ να σκεφτώ και να ενεργήσω σαφώς.

Ήλιος: Ένδειξη επιτυχίας. Μια θέση που είναι απόρροια της επιτυχούς πορείας. Τιμή. Δραστηριότητα που περιορίζεται για ένα μικρό διάστημα. Μια σχέση η οποία λήγει. Δεχόμενος επίθεση.

ASC: Γνωριμίες & φιλίες μέσα από τον επαγγελματικό χώρο βοηθούν στην εξέλιξη στα επαγγελματικά. Επαφές με μεγάλους δημιουργούς. Επαφές με τους ηγέτες στρατού. Παίρνοντας ένα προβάδισμα, μια εύνοια έναντι των άλλων. Προσοχή στις λεπτομέρειες . Προσοχή από γυναίκες με μνησικακία ή παραβατική συμπεριφορά.

Kronos (της Uranian που δείχνει την εξουσία): Μια απροσδόκητη τύχη. Ένα λαχείο. Διαχωρισμός. Μια αρχή- η εκκίνηση. Τυχερός ως ηγέτης. Ενσυνείδητος. Ένα άτομο που σέβεται τις Αρχές. Μια κοινωνία που εγκρίνεται από το κράτος.. Δικαιότερη κοινωνική κατανομή πόρων. Το Κράτος δείχνει ήθος και σεβασμό. Μια κυβέρνηση με στελέχη και άλλων κομμάτων.

ΤΕΛΟΣ Α΄ΜΕΡΟΥΣ

Στο επόμενο, το crash test «Γιώργος Παπανδρέου εναντίον Αντώνη Σαμαρά» ο ρυθμιστικός ρόλος του Γ. Καρατζαφέρη και το Ελληνικό «σοκ και δέος» στην Ευρώπη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved