Αστρολογική επικαιρότητα 12/4: Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι

Χριστός Ανέστη! Καλή Λαμπρή

Αστρολογική επικαιρότητα 12/4: Ανάστασιν Χριστού θεασάμενοι

Το Φως της Αναστάσεως να φωτίσει τις καρδιές και τα μυαλά μας!

Σήμερα είναι το άγιο Πάσχα και γιορτάζουμε την Ανάσταση του Θεανθρώπου και την κατανίκηση του θανάτου, κατά το ελληνικότερο Λαμπρή.

Ο καθορισμός του εορτασμού της Λαμπρής ήρθε όταν Χριστιανοί κι Εβραίοι διαφοροποιήθηκαν απόλυτα (σε σχέση με τη γιορτή του Πάσχα) μετά την Α' Οικουμενική Σύνοδο (325 μ.Χ.). Το χριστιανικό Πάσχα διαρκεί 2 εβδομάδες, από την Κυριακή των Βαΐων (συμβολίζει την είσοδο του Χριστού στα Ιεροσόλυμα) ως την Κυριακή του Θωμά.

Ο σύγχρονος εορτασμός του Πάσχα περιλαμβάνει τα λαϊκά έθιμα όπως: το άναμμα των λαμπάδων με το Άγιο Φως τα πρώτα λεπτά της Κυριακής του Πάσχα, τσούγκρισμα των κόκκινων αβγών στο σπίτι (ή έξω από την εκκλησία), το «φιλί της αγάπης» το σούβλισμα του αρνιού την Κυριακή του Πάσχα ενώ στο πασχαλινό τραπέζι κυριαρχεί εκτός από το ψητό αρνί, το κόκκινο αβγό και το λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Άγιο Φως της Αναστάσεως «αποδίδεται δύναμις, όχι μόνο αποτρεπτική των κακών, αλλά και γονιμοποιός» και για αυτό οι πιστοί προσπαθούν να το διατηρήσουν όσο γίνεται περισσότερο.

Στο αστρολογικό κομμάτι, η ημέρα είναι αρκετά καλή για συγκεντρώσεις αφού σε κοσμικό επίπεδο η Αφροδίτη (συναναστροφές, εκδήλωση αγάπης και αποδοχή) είναι στο νεανικό, κεφάτο και επικοινωνιακό ζώδιο των Διδύμων. Συγχρόνως, το εξάγωνο του Άρη (δράση) στον Ταύρο (ευχαρίστηση) με τον Ποσειδώνα (χορός, μυρωδιές που προκαλούν τις αισθήσεις) στους Ιχθύες (καλή ψυχολογία, όρεξη για διασκέδαση και ανεμελιά) θα ενισχύσει με χαρά την εορταστική ατμόσφαιρα. Η παρουσία της Σελήνης στον Αιγόκερω επιτάσσει να δώσετε λίγο προσοχή στα άτομα που είναι μεγαλύτερα σε ηλικία από εσάς. Επιπλέον, δείχνει να αποφύγετε τους γαστριμαργικούς πειραματισμούς και να επακολουθήσετε την «περπατημένη» οδό για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved