Αστρολογική επικαιρότητα 25/3: 25η Μαρτίου 1821 - «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Και σαν πρώτα ανδρειωμένοι Χαίρε ω Χαίρε λευτεριά!

Αστρολογική επικαιρότητα 25/3: 25η Μαρτίου 1821 - «Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την λευτεριά της Ελλάδας και δεν την παίρνει πίσω»

Η 25η Μαρτίου 1821 είναι μια ημερομηνία ορόσημο για την έναρξη της Επαναστάσεως εναντία στην Τουρκική σκλαβιά. Είναι μέρα μείζονος Εθνικής και θρησκευτικής σημασίας αφού αφ' ενός γιορτάζουμε την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και αφ ετέρου την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Η ιστορία έχει ως εξής: Γύρω στα μέσα του Μαρτίου του 1821 σημειώθηκαν σποραδικά επεισόδια εναντίον των Τούρκων και το τρίτο δεκαήμερο του ίδιου μήνα εκδηλώθηκαν οι πρώτες συλλογικές επαναστατικές πράξεις: Στις 21 στα Καλάβρυτα, στις 22 στη Μάνη, στις 23 στην Καλαμάτα και στις 24 και 25 στην Πάτρα και σ' όλες σχεδόν τις επαρχίες της Πελοποννήσου καθώς και σε άλλες περιοχές (Σάλωνα, Γαλαξίδι, Λειβαδιά, Αταλάντη).

*Όσο κι αν μοιάζουν κάποιοι μεταξύ τους, κανένας άνθρωπος δεν είναι ίδιος με κάποιον άλλον. Έτσι κι εσύ έχεις τη μοναδικότητά σου και αυτό διαγράφεται αναλυτικά στο γενέθλιο ωροσκόπιό σου*

Τον Απρίλιο η επανάσταση επεκτάθηκε στις Σπέτσες, στα Ψαρά, στην Ύδρα, στην Κάσο, στη Μύκονο, στην Αττική και σε άλλες περιοχές και τους επόμενους μήνες η επανάσταση εξαπλώθηκε και στις υπόλοιπες περιοχές.

Η 25η Μαρτίου είναι η μέρα που συγκεντρώθηκε στην Αγία Λαύρα μεγάλο πλήθος στρατιωτικών δυνάμεων και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ευλόγησε και κήρυξε το ξεκίνημα του επαναστατικού αγώνα. Εκεί, παρουσία προκρίτων και οπλαρχηγών, υψώθηκε το λάβαρο του αγώνα και δόθηκε ο όρκος «Ελευθερία ή Θάνατος», ενώ οι πολεμιστές κρατούσαν γυμνά τα σπαθιά τους και τα καριοφίλια βροντούσαν.

Από αστρολογικής πλευράς, την ημέρα της Εθνικής Παλιγγενεσίας ο διελαύνων υποθετικός πλανήτης Απόλλων (επιτυχία, μεταλαμπάδευση) της Uranian Astrology συναντούσε σε κοσμικό επίπεδο το μεσοδιάστημα Βορείου Δεσμού/Βουλκάνους (κινητοποίηση της μάζας) που δείχνει την πρόκληση μιας μεγάλης και επιτυχημένης μαζικής εξέγερσης.

Έτσι έμελλε εκείνη την ημέρα, οι Έλληνες να βγάλουν τα κρυμμένα άρματα της ψυχής τους και να αρχίσει ο μακρύς και τίμιος αγώνας μας για να αποτινάξουμε τον Τουρκικό ζυγό από επάνω μας!

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved